Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » «Jack Kerouac και η γενιά των Beat» τη Δευτέρα στο CAFÉ SANTAN
«Jack Kerouac και η γενιά των Beat» τη Δευτέρα στο  CAFÉ SANTAN

«Jack Kerouac και η γενιά των Beat» τη Δευτέρα στο CAFÉ SANTAN

Σειρά εκδηλώσεων γι την μερικανική εγκαινιάζει από την προσεχή Δευτέρα 27-4 στις 8,30 το βράδυ το «Άσυλο των Ποιητών», στο γνωστό σε όλους ροκ μπαρ το CAFÉ SANTAN (Εργατικό Κέντρο 12)

Οι ποιητικές είναι αφιερωμένες στο κίνημα των μπίτνικ, αλλιώς η γενιά των μπιτ. Πρόκειται για ένα σπουδαίο ποιητικό και λογοτεχνικό κίνημα το οποίο ξεκίνησε τη δεκαετία του1950 και επικεντρωνόταν στις μποέμ καλλιτεχνικές κοινότητες της ανατολικής και δυτικής ακτής των ΗΠΑ (Νορθ Μπιτς του Σαν Φρανσίσκο, Βένις Γουέστ του Λος Άντζελες, και Γκρίνουιτς Βίλατζ της Νέας Υόρκης.
Οι οπαδοί του εξέφρασαν την απομάκρυνσή τους από τη συμβατική, συντηρητική κοινωνία υιοθετώντας ένα πανομοιότυπο ατημέλητο στιλ ντυσίματος, τρόπους και «μοδάτο» λεξιλόγιο που δανείζονταν στοιχεία από τους μουσικούς της τζαζ. Σε γενικές γραμμές επιφανειακά μόνο εμφανίζονται δήθεν απολιτικοί και αδιάφοροι για τα κοινωνικά προβλήματα. Κατά βάθος όμως πρέσβευαν την προσωπική απελευθέρωση, τον εξαγνισμό και τη φώτιση μέσω μιας υψηλής αισθητηριακής γνώσης.
Το κίνημα των μπιτ παρά τις πρώτες αρνητικές καθιερώθηκε με την πάροδο του χρόνου όχι μόνο την αμερικανική αλλά εξαπλώθηκε παγκόσμια βάζοντας ανεξίτηλα την σφραγίδα στην παγκόσμια ποίηση και την λογοτεχνία, οι δε πρωταγωνιστές του έτυχαν ιδιαίτερης αναγνώρισης και αποδοχής.
Στην πρώτη για στον Jack Kerouac.
Η κοινωνιο προσέγγιση θα γίνει από το Νίκο Βαρσάμη, ενώ κείμενα θα διαβάσουν κείμενα οι:
-Γιάννης Τράντας
– Κατερίνα Τράντου
– Φίλιππος Τσούφης
-Αστέρης Γκέκας
-Γιάννης Μπαλαμούσης
– Έλενα Ψαραλίδου
Την ευθύνη και θα έχει ο Κώστας Γκόγκας.
Η θα συνοδεύεται από ανάλογη μουσική υπόκρουση.

"Αλιεύοντας" την είδηση