Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » «Ιστορίες της λίμνης»: Δράση για σχολικές ομάδες στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
«Ιστορίες της λίμνης»: Δράση για σχολικές ομάδες στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

«Ιστορίες της λίμνης»: Δράση για σχολικές ομάδες στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Με φορμή τον εορτσμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας, διοργανώνει την Πέμπτη 22 Μαρτίου (ώρες 10:30-12:00) μια εναλλακτική δράση για σχολικές ομάδες Δημοτικού, με τίτλο «Ιστορίες της ς», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Στόχος της δράσης είναι να ενημερωθούν οι από τους εκπροσώπους του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας για τη Λίμνη Κάρλα, που αποτελούσε κάποτε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιοτόπους της Μεσογείου.

Η φημιζόταν για την υψηλή βιοποικιλότητά της και είχε μεγάλη οικο, οικονομική και πολιτιστική αξία. Στα της άκμασε ένας λιμναίος πολιτισμός που η αρχή του χάνεται στα βάθη του χρόνου και το τέλος του έρχεται το 1962 με την αποξήρανσή της.

Η επανασύσταση της λίμνης, η οποία άρχισε το 2010 με την άντληση νερού από τον ποταμό Πηνειό, αποτελεί μεγάλο περιβαλλοντικό στοίχημα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη συνέχεια, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, οι μικροί φίλοι καλούνται να μεταμορφωθούν σε ζώα της λίμνης και με ήχους και κινήσεις να δημιουργήσουν τη της, να γίνουν οι ψαράδες και τα καράβια της, ώστε με βιωματικό τρόπο να κατανοήσουν τη σημασία της λίμνης και να ενώσουν το παρελθόν της με το παρόν.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

ια περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).


Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr
piopnews

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση