Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

“Μας ενδιαφέρει ο κοινωνικός χώρος που λέγεται βιβλιοθήκη”

Η Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά τοποθετήθηκε στα ζητήματα που συνδέουν το μεγάλο κοινό με τις βιβλιοθήκες, κατά την χθεσινή ξενάγησή της στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Τονίζοντας ότι τα ζητήματα του σύγχρονου πολιτισμού –όπως εντάσσονται στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου– έχουν ιδιαίτερη σημασία, υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί το εργαλείο του Λόγου μέσα από τοποθετήσεις και , πάντα στο πλαίσιο μιας κοινωνικοπολιτισμικής προσέγγισης που μετατρέπει τη διαχείριση σε πολιτική διαδικασία.

Η Μυρσίνη Ζορμπά έκανε λόγο για «αλλαγή της εννοιολόγησης», προκειμένου να γίνουν «τομές και », καθώς «το κοινό είναι αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως ή, καλύτερα, τα διαφορετικά κοινά στα οποία απευθύνεται μια βιβλιοθήκη. Επιπλέον, δεν θα πρέπει ποτέ να λησμονούμε τους απόντες, το μη κοινό, εκείνους που δεν έρχονται κοντά μας και πρέπει να προσελκύσουμε».

Όπως σημείωσε, το μεγάλο στοίχημα είναι ο του διπλού ρόλου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όσον αφορά τους ερευνητές από τη μια μεριά και την υποδοχή του μεγάλου κοινού, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, από την άλλη.

Η Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέφερε ότι η μπορεί να αποτελέσει οδηγό σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες και έχουν πανελλαδική εμβέλεια.

Απευθυνόμενη στον γενικό διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης, τον πρόεδρο και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου που την υποδέχτηκαν και την ξενάγησαν, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μας ενδιαφέρει ο κοινωνικός χώρος που λέγεται βιβλιοθήκη, ο χώρος όπου οι νεανικές ηλικίες μπορούν να βιώσουν, να ανεβάσουν στο τάμπλετ, να νιώσουν οικεία μέσα σε ένα περιβάλλον γνώσης και ενδιαφερόντων».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους η Μυρσίνη Ζορμπά υποστήριξε ότι «οι συλλογές, οι εγκαταστάσεις και ο κόσμος των τεχνολογιών συναντιέται στον χώρο αυτό με τον πραγματικό κόσμο των αναγνωστών». Και επανέλαβε ότι στην Εθνική Βιβλιοθήκη «συμβιώνουν ο και η που θέλουμε να αναπτύξουμε ως χώρα».

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά ξεναγήθηκε με την υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη, στην (ΕΒΕ), στο , από τον δρ. Φίλιππο Τσιμπόγλου, γενικό διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Οι υπουργοί επισκέφτηκαν το Αναγνωστήριο Χειρογράφων, το Εργαστήριο Συντήρησης, τα Θησαυροφυλάκια, το Εργαστήριο Ψηφιοποίησης, Μικροφωτογράφισης και Φωτογραφίας και το Αναγνωστήριο του Πύργου Βιβλίων.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού συνομίλησε με τον πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Σταύρο Ζουμπουλάκη, καθώς και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΕΒΕ Διονύση Καψάλη και Μάνο Δημητρακόπουλο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Σκιάθο #ΛίναΜενδώνη #Σκιάθος - https://t.co/WFBF9Sskbi -

  • Εκσυγχρονίζεται το Αλιευτικό Καταφύγιο Πλατανιά #αλιευτικόκαταφύγιοΠλατανιά - https://t.co/32CQiHEkp3 -

  • Έξι θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό #Rapidtest - https://t.co/LhYJ5LRwLE -

"Αλιεύοντας" την είδηση