Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η Κ. Παπανάτσιου στην ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του αρχαιολόγου Απ. Αρβανιτόπουλου
Η Κ. Παπανάτσιου στην ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του αρχαιολόγου Απ. Αρβανιτόπουλου

Η Κ. Παπανάτσιου στην ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του αρχαιολόγου Απ. Αρβανιτόπουλου

Η βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου παρευρέθηκε στην ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του αρχαιολόγου Απ. Αρβανιτόπουλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 110 χρόνων ζωής του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου του Βόλου.

Για τη συγκεκριμένη ημερίδα η κ. Παπανάτσιου έκανε την εξής δήλωση: « Σημαντική η σημερινή ημερίδα που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώτου Έφορα Αρχαιοτήτων – αρχαιολόγου Απόστολου Αρβανιτόπουλου. Οι ανασκαφικές έρευνές του τη πρώτη και δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα στις κυριότερες αρχαίες πόλεις της Μαγνησίας αποτέλεσαν το εφαλτήριο για τη δημιουργία του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου το 1909.

Με τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που διοργανώνονται κατά καιρούς από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, επιτυγχάνεται το άνοιγμα του μουσείου προς την τοπική κοινωνία, έτσι ώστε οι πολίτες της Μαγνησίας να γνωρίσουν σημαντικές στιγμές της ιστορίας της. Αλλά και κάθε επισκέπτης, έρχεται σε άμεση επαφή με τα αρχαιολογικά ευρήματα και γνωρίζει της μαγνησίας και ολόκληρης της Θεσσαλίας παράλληλα.

Το σημερινό αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα μουσεία της Ελλάδας και συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς επισκέψιμους χώρους της περιοχής μας. Αυτό δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και της εξαιρετικής ευαισθησίας των αρχαιολόγων και των εργαζομένων του μουσείου, που με τη συνεχή προσφορά τους, αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποικιλία των εκθεμάτων του».

Κλείνοντας, η κ. Παπανάτσιου συνεχάρη όλους όσους συνετέλεσαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση