Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Δράσεις της πολιτιστικής εστίας «Ίωνες» στην περιοδική έκθεση στο Μουσείο της Πόλης
Δράσεις της πολιτιστικής εστίας  «Ίωνες» στην περιοδική έκθεση στο Μουσείο της Πόλης

Δράσεις της πολιτιστικής εστίας «Ίωνες» στην περιοδική έκθεση στο Μουσείο της Πόλης

Σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου και 19.30 στο Μουσείο της Πόλης στα Παλιά (Φερών 17) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης – αναδρομή στο έργο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «» πλαισιωμένη από 40 περίπου πρωτότυπα έργα του Γιάννη Κονταξή.

Πρόκειται για τη νέα περιοδική έκθεση στο Μουσείο της Πόλης, που οργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την «», αποτελεί αναδρομή στο έργο της Πολιτιστικής Εστίας, ενώ τα έργα του Γιάννη Κονταξή δημιουργήθηκαν για να εικονογραφήσουν εκδόσεις της Εστίας ή για να προβάλλουν διάφορες εκδηλώσεις της.

Περιλαμβάνει, επίσης, πλούσιο τεκμηριωτικό και φωτογραφικό υλικό για το μεγαλύτερο μέρος της πολυσχιδούς δραστηριότητας του συλλόγου από το 1994 έως σήμερα, καθώς και αντικείμενα και αρχειακό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από μέλη της Εστίας και τα οποία προορίζονται για το Μουσείο – Κέντρο Έρευνας Μικρασιατικού Ελληνισμού, η ανέγερση του οποίου στο ιδιόκτητο της οδού Χρ. Λούλη 30 αποτελεί το μεγαλόπνοο όνειρο των μελών.

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέα Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», ιδρύθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1994, ως πρωτοβουλία των δεύτερης και τρίτης, κυρίως, γενιάς προσφύγων από τη Νέα Ιωνία, να διασώσουν και να προβάλλουν την πνευματική κληρονομιά των προγόνων τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού μικρασιάτικου πολιτισμού.

Πέρασαν 22 χρόνια αξιόλογου έργου και πολύπλευρης δράσης, που ξεδιπλώθηκε με μεράκι, προσωπικές θυσίες και κόπο, υπό την άγρυπνη καθοδήγηση της επί 20ετία αειμνήστου προέδρου Άννας Αϊβαζόγλου, τη συνέπεια των μελών των Δ.Σ. και τη στήριξη των φίλων της Εστίας, που την καθιέρωσαν ως ισχυρή παρουσία στα πολιτιστικά σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.

Ώρες λειτουργίας:Τρίτη έως Κυριακή 10.30 – 13.30

Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 – 21.00

Ωράριο Μουσείων Δήμου Βόλου

Τα που ανήκουν στον ενιαίο Δήμο Βόλου λειτουργούν από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ σύμφωνα με το ακόλουθο ωράριο:

Μουσείο της Πόλης του Βόλου, Παλιά, Φερών 17

Τρίτη έως Κυριακή 10.30 – 13.30
Τετάρτη και Παρασκευή και απόγευμα 18.00 – 21.00

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου, , Αρχοντικό Τοπάλη

Τετάρτη έως Σάββατο 9.00 – 14.00
Κυριακή 11.00 – 14.30


Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς
, Αρχοντικό Ζούλια
Τετάρτη έως Σάββατο 9.00 – 14.00
Κυριακή 11.00 – 14.30

Χώρος Μνήμης: «Δράκεια 18.12.1943», κάτω πλατεία Δράκειας και Εκθετήριο Αγροτικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς Δράκειας, Κοινοτικό κατάστημα Δράκειας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση