Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Δράσεις της πολιτιστικής εστίας «Ίωνες» στην περιοδική έκθεση στο Μουσείο της Πόλης
Δράσεις της πολιτιστικής εστίας  «Ίωνες» στην περιοδική έκθεση στο Μουσείο της Πόλης

Δράσεις της πολιτιστικής εστίας «Ίωνες» στην περιοδική έκθεση στο Μουσείο της Πόλης

Σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 19.30 στο Μουσείο της ς στα Παλιά (Φερών 17) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ς – αναδρομή στο έργο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» πλαισιωμένη από 40 περίπου πρωτότυπα έργα του Γιάννη Κονταξή.

Πρόκειται για τη νέα περιοδική στο Μουσείο της ς, που οργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες», αποτελεί αναδρομή στο έργο της Πολιτιστικής Εστίας, ενώ τα έργα του Γιάννη Κονταξή δημιουργήθηκαν για να εικονογραφήσουν εκδόσεις της Εστίας ή για να προβάλλουν διάφορες εκδηλώσεις της.

Περιλαμβάνει, επίσης, πλούσιο τεκμηριωτικό και φωτογραφικό υλικό για το μεγαλύτερο μέρος της πολυσχιδούς δραστηριότητας του συλλόγου από το 1994 έως σήμερα, καθώς και αντικείμενα και αρχειακό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από μέλη της Εστίας και τα οποία προορίζονται για το Μουσείο – Κέντρο Έρευνας Μικρασιατικού Ελληνισμού, η ανέγερση του οποίου στο ιδιόκτητο οικόπεδο της οδού Χρ. Λούλη 30 αποτελεί το μεγαλόπνοο όνειρο των μελών.

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέα Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», ιδρύθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1994, ως πρωτοβουλία των δεύτερης και τρίτης, κυρίως, γενιάς προσφύγων από τη Νέα Ιωνία, να διασώσουν και να προβάλλουν την πνευματική κληρονομιά των προγόνων τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού μικρασιάτικου πολιτισμού.

Πέρασαν 22 χρόνια αξιόλογου έργου και πολύπλευρης δράσης, που ξεδιπλώθηκε με μεράκι, προσωπικές θυσίες και κόπο, υπό την άγρυπνη καθοδήγηση της επί 20ετία αειμνήστου προέδρου Άννας Αϊβαζόγλου, τη συνέπεια των μελών των Δ.Σ. και τη στήριξη των φίλων της Εστίας, που την καθιέρωσαν ως ισχυρή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.

Ώρες λειτουργίας:Τρίτη έως Κυριακή 10.30 – 13.30

Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 – 21.00

Ωράριο Μουσείων Δήμου Βόλου

Τα Μουσεία που ανήκουν στον ενιαίο Δήμο Βόλου λειτουργούν από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ σύμφωνα με το ακόλουθο ωράριο:

, Παλιά, Φερών 17

Τρίτη έως Κυριακή 10.30 – 13.30
Τετάρτη και Παρασκευή και απόγευμα 18.00 – 21.00

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου, Μακρινίτσα, Αρχοντικό Τοπάλη

Τετάρτη έως Σάββατο 9.00 – 14.00
Κυριακή 11.00 – 14.30


Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς
, Αρχοντικό Ζούλια
Τετάρτη έως Σάββατο 9.00 – 14.00
Κυριακή 11.00 – 14.30

Χώρος Μνήμης: « 18.12.1943», κάτω πλατεία ς και Εκθετήριο Αγροτικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς Δράκειας, Κοινοτικό Δράκειας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση