Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με «πολιτιστικές διαδρομές»
Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων  με «πολιτιστικές διαδρομές»

Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με «πολιτιστικές διαδρομές»

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων, ο Δήμος Αλμυρού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας διοργανώνουν τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 6:30 μ.μ. με θέμα «Πολιτιστικές Διαδρομές».

Η περιλαμβάνει θεματική περιήγηση για το ευρύ κοινό με την Β. Ροντήρη στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, περίπατο στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, από τον Μύλο Σαμαρίκου στο Παλαιό Γυμνάσιο (Ωδείο), και στην Δημοτική Πινακοθήκη από τον δικηγόρο Β. Φυτιλή.

Η εκδήλωση θα κλείσει στις 8:30 μ.μ. με συναυλία από την Μικτή Τετράφωνη και την Παιδική – Νεανική χορωδία του Δήμου Αλμυρού και υπεύθυνη την μαέστρο Μ. Σαμαρτζή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση