Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με «πολιτιστικές διαδρομές»
Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων  με «πολιτιστικές διαδρομές»

Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με «πολιτιστικές διαδρομές»

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων, ο Αλμυρού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας διοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 6:30 μ.μ. με θέμα «Πολιτιστικές Διαδρομές».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει θεματική περιήγηση για το ευρύ κοινό με την αρχαιολόγο Β. Ροντήρη στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, περίπατο στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, από τον Μύλο Σαμαρίκου στο Παλαιό Γυμνάσιο (Ωδείο), και ξενάγηση στην Δημοτική Πινακοθήκη από τον δικηγόρο Β. Φυτιλή.

Η εκδήλωση θα κλείσει στις 8:30 μ.μ. με μουσική από την Μικτή Τετράφωνη και την Παιδική – Νεανική χορωδία του Δήμου Αλμυρού και υπεύθυνη την μαέστρο Μ. Σαμαρτζή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσίαση της δράσης ΜΝΑΕ στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/mUDgaqLMWm -

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Σημαντική η επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στη Μαγνησία #ΚυριάκοςΜητσοτάκης - https://t.co/PR10aXOguW -

  • Συμμετοχή εργαζομένων στην απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ #ΠΟΕΟΤΑ - https://t.co/IQud1N4MGO -

"Αλιεύοντας" την είδηση