Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Γιορτάστηκε δεόντως χθες η 25η Γιορτή Κερασιού στον Άγιο Λαυρέντιο
Γιορτάστηκε  δεόντως χθες η 25η Γιορτή Κερασιού στον Άγιο Λαυρέντιο

Γιορτάστηκε δεόντως χθες η 25η Γιορτή Κερασιού στον Άγιο Λαυρέντιο

Γιορτάστηκε χθες βράδυ στον Άγιο Λαυρέντη για 25η χρονιά η αξιόλογη αγροτουριστική που γίνεται κάθε τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, η Γιορτή Κερασιού. ( Στεφανία Βολιώτη)

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμε:

21:30 Έναρξη γιορτής-Χαιρετισμοί.

22:00 Τοπικοί σκοποί από τους μουσικούς: Γιάννη Καραμανιώλα (ζουρνάς), Λαυρέντη ίτη (ζουρνάς), Φώτη Σκαμαγκούλη (νταούλι).

23:00 Παραδοσιακά και λαϊκά ακούσματα από τους μουσικούς: Θανάση Δραγάνη (λαούτο), Χρήστο Δασκαλόπουλο (βιολί), Βαγγέλη Μπαντελά (κλαρίνο), Δήμο Βουγιούκα (ακορντεόν), Στράτο Μεγγέ (κρουστά), Δημήτρη Γιακόπουλο (φωνή) και Άννα Μαρία (φωνή)».

Όσοι βρέθηκαν χθες στον είχαν την ευκαιρία να γευτούν ντόπιες ποικιλίες κερασιών καθώς και το παραδοσιακό γλυκό που με τόσο μεράκι παρασκεύασαν οι νοικοκυρές του χωριού αλλά και να ψυχαγωγηθούν με τους χορούς και τις μουσικές στην δροσερή και φιλόξενη του Αγίου Λαυρεντίου.

Σύμφωνα με τα μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αγίου Λαυρεντίου «η γιορτή ξεκίνησε όταν η ερήμωση δεν είχε ακόμη σαρώσει τις γειτονιές και τα τα του χωριού κι όταν η καλοκαιρινή παραγωγή των κερασιών ήταν σημαντική οικονομική πρόσοδος για την πηλιορείτικη αγροτική οικογένεια. Στις μέρες μας, η γιορτή αυτή στόχο πλέον έχει να γιορτάσει την ανάμνηση άλλων εποχών – καθώς η κερασοπαραγωγή επιτελείται πλέον από ελάχιστους παραγωγούς ή περιορίζεται στην εγχώρια κατανάλωση – και ταυτόχρονα να ενισχύσει την και την εξωστρέφεια της τοπικής ς».

Γιορτη Κερασιου4 (1) Γιορτη Κερασιου4 (2)

Γιορτη Κερασιού5 Γιορτη Κερασιού 2

Γιορτη Κερασιού1

* Η Στεφανία Βολιώτη κατάγεται από τον και είναι σπουδάστρια στο τμήμα Φωτογραφίας του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση