Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Φεστιβάλ Βόλου 2018 – Ολόκληρη η πόλη μια σκηνή
Φεστιβάλ Βόλου 2018 – Ολόκληρη η πόλη μια σκηνή

Φεστιβάλ Βόλου 2018 – Ολόκληρη η πόλη μια σκηνή

Η  «Ετιρεί Δημιουργίας Τέχνης» με διακριτικό τίτλο «FTW» και η Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το “Φεστιβάλ 2018 – Ολόκληρη η πόλη μια σκηνή” από 24 έως 28/6/2018.

Το Φεστιβάλ 2018 παίρνοντας ως γνώμονα τα 2 προηγούμενα φεστιβάλ και προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επάρκεια και ευελιξία στις νέες απαιτήσεις επαναπροσδιόρισε την ταυτότητά του χωρίς όμως να αλλάξει τον χαρακτήρα του.

Έτσι για πρώτη χρονιά το Φεστιβάλ θα επεκταθεί σε ένα χρονικό πλαίσιο 4 μηνών χωρισμένο σε αντίστοιχες χρονικές περιόδους.

Κάθε χρονική θα αντιστοιχεί σε μια διαφορετική θεματική όσο και μορφολογική ενότητα.

Η πρώτη ξεκινάει τη Δευτέρα 16 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Απριλίου. Στην πρώτη περίοδο της οποίας το όνομα είναι Μύθος και συμβολίζεται από το Μπλε χρώμα συμβαίνουν οι παραστάσεις – μετακλήσεις του φεστιβάλ μέσα στα θέατρα της πόλης.

Η δεύτερη περίοδος ξεκινάει την Τετάρτη 2 Μαϊου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 27 Μαϊου.

Σε αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται τα εργαστήρια, τα σεμινάρια καθώς και τα παιδαγωγικά προγράμματα του Φεστιβάλ κάποια εκ των οποίων θα παράξουν εν εξελίξει δράσεις για την περίοδο που έπεται. Το όνομα της δεύτερης περιόδου είναι Εργοτάξιο και το χρώμα της είναι το Κίτρινο.

Η τρίτη περίοδος ξεκινάει την Παρασκευή 8 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 8 Ιουλίου.

Η περίοδος αυτή περιλαμβάνει παραστάσεις επαγγελματικού αλλά και ερασιτεχνικού θεάτρου με τέτοια μορφολογία που να αναδεικνύεται ο site specific χαρακτήρας των τοποθεσιών που θα επιλεχθούν για τις παρουσιάσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, εικαστικές εγκαταστάσεις, μουσικά δρώμενα, οπερέτες καθώς και πειραματικές παρουσιάσεις τελειόφοιτων δραματικών σχολών όπως και δράσεις σε σωφρονισμού και ορφανοτροφεία.

Το όνομα της περιόδου αυτής είναι Έρωτας/Ζωή και το χρώμα της είναι το Κόκκινο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου είναι ότι όλες οι δράσεις είναι εξωτερικές, σε μια προσπάθεια να συνυφανθεί και εξοικειωθεί το ευρύτερο κοινό της πόλης με το περιεχόμενο αυτών των δράσεων.

Τέλος, η τέταρτη περίοδος που με τη λήξη της σηματοδοτεί και τη λήξη του Φεστιβάλ Βόλου 2018 ξεκινάει την Κυριακή 22 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 15 Αυγούστου.

Στην περίοδο αυτή θα δούμε πολύ ιδιαίτερες μουσικές παραστάσεις σε διαφορετικά σημεία του Πηλίου.

Το όνομα της τέταρτης περιόδου είναι Αναμνήσεις και το χρώμα της το Πράσινο.

Η Θεσσαλίας συμμετέχει στις εξής εκδηλώσεις: α) στην παράσταση «Η κληρονομιά του Κάιν» στον ΟΣΕ στις 25 & 27 Ιουνίου

β) στην παράσταση «Η σονάτα του Σεληνόφωτος» στο Ανοικτό θεατράκι του Αναύρου στις 24 Ιουνίου

και γ) στο « hip hop» στο ανοικτό θεατράκι της Αρχιτεκτονικής Σχολής στις 28 Ιουνίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση