Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, αντάμωμα και συναυλία στη Μαγνησία
Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, αντάμωμα και συναυλία στη Μαγνησία

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, αντάμωμα και συναυλία στη Μαγνησία

Τ 6ο φεστιβάλ πραδοσιακών χορών «ΔΙΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» στη Σκόπελο, 8ο Αντάμωμα των Φίλων της Παράδοσης» στον Ριζόμυλο και Συναυλία στον Αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από τις 24 μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα ο Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος Ριζομύλου «Η Διάπλαση» και η , συνδιοργανώνουν το «8ο Αντάμωμα των Φίλων της Παράδοσης» με συμμετοχή παραδοσιακής ορχήστρας, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Ριζομύλου στις 24 Αυγούστου 2018. Κατά τα προηγούμενα ανταμώματα υπήρχε συμμετοχή των Φίλων της Παράδοσης από τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας καθώς και εκπροσώπους πάνω από 50 πολιτιστικών συλλόγων της Θεσσαλίας. Φιλοδοξία της συνάντησης είναι να αναβαθμίσει το πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής και να τονώσει το πνεύμα συλλογικότητας και συνεργασίας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου με τον Σύλλογο των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η ΑΓΧΙΑΛΟΣ» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την , συνδιοργανώνουν Συναυλία με την πεντάφωνη χορωδία και εγχόρδων των εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  που θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου στις 25 Αυγούστου 2018. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 112 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου Ανατολικής Ρωμυλίας της 30 Ιουλίου 1906 θα πραγματοποιηθεί η συναυλία που έχει σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων.

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το «6ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΔΙΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ», που θα πραγματοποιηθεί στην Σκόπελο από 25  έως 27 Αυγούστου 2018.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνονται στην Ελλάδα με την συμμετοχή εκατοντάδων χορευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος του φεστιβάλ είναι η μεταλαμπάδευση της πολιτιστικής γνώσης και αγάπης για την λαογραφία στους νέους. Πολλοί θεματικοί τουρίστες επισκέπτονται το νησί για να παραβρεθούν σε αυτή την μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού. Περισσότεροι από 7.500 χιλιάδες θεατές παρακολουθούν δωρεάν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες του φεστιβάλ. Πέρσι το Φεστιβάλ βραβεύτηκε με το βραβείο SILVER στα Best City Awards 2016 στην κατηγορία Πολιτισμός ως βιώσιμη πόλη.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Σε πολλές περιοχές της Νησιωτικής και Ηπειρωτικής Μαγνησίας συνδιοργανώνουμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τοπικούς και Συλλόγους αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σε μια περίοδο που ο τόπος μας έχει κατακλυσθεί από χιλιάδες παραθεριστές Έλληνες, αλλά και από άλλα κράτη, η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων είναι μια καλή ευκαιρία να διαδώσουμε τον πολιτισμό μας, τα τραγούδια μας, την ιστορία μας,  με σκοπό να ενισχύσουμε την πολιτιστική συνείδηση και τα πνευματικά ενδιαφέροντα της τοπικής ς και των επισκεπτών. Η συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων της Περιφέρειας με τοπικούς Συλλόγους, και Δήμους συνεχίζεται, στην από κοινού προσπάθεια που κάνουμε για την της Νησιωτικής και Ηπειρωτικής Μαγνησίας».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση