Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

Ευρωπίοι πολίτες κι τουρίστες μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες από 70 000 πολιτιστικές σε όλη την
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 (#EHDs), μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της ς από το 1999 που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο.
Το φετινό σύνθημα είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία». Με πάνω από 70 000 προγραμματισμένες , οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός με τη συμμετοχή πολιτών στην Ευρώπη.
Στόχος είναι να αναδειχθεί η αξία της κοινής μας κληρονομιάς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησής της για τη σημερινή γενιά και τις μελλοντικές γενιές. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, , εκθέσεις, εργαστήρια ειδών χειροτεχνίας, συνέδρια και περιηγήσεις. Από τα του δρόμου στις παραστάσεις σε αίθουσες συναυλιών, τα παραδοσιακά θέατρα και τα μουσεία μέχρι τον κινηματογράφο και τα , η ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά θα πρωταγωνιστήσει σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για επισκέπτες και προσκεκλημένους από την Ευρώπη και το . Θα εξετάσει επίσης το ρόλο των νέων ψηφιακών τεχνολογιών στην πολιτιστική κληρονομιά και τη διατήρησή της για το μέλλον.
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συμβάλλουν στην προσέγγιση των ευρωπαίων πολιτών μεταξύ τους και αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή διάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς στα 50 κράτη που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τον Πολιτισμό.
Για τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα (εδώ)
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση