Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Έκθεση φωτογραφίας από το Δίκτυο ελληνικών πράσινων πόλεων
Έκθεση  φωτογραφίας από το Δίκτυο  ελληνικών πράσινων πόλεων

Έκθεση φωτογραφίας από το Δίκτυο ελληνικών πράσινων πόλεων

«Ο που μας περιβάλλει… Η ομορφιά και η φθορά του» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που θα φιλοξενηθεί στον Βόλο, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί μία κοινή δράση του Δικτύου Πράσινων Πόλεων που αναπτύσσεται μεταξύ των πόλεων –μελών, με στόχο την ανάδειξη της ομορφιάς του περιβάλλοντος κάθε τόπου, αλλά και την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της καταστροφής του.

Το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια. Πρόκειται για μία προσπάθεια γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και πρακτικών μεταξύ των πόλεων ώστε μέσα από να προκύψουν καινοτόμες ιδέες και να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και κοινές δράσεις επάνω σε ζητήματα πράσινης πολιτικής και περιβάλλοντος. Το Δίκτυο προτείνει τη σύνδεση της πληροφορίας και της ιδέας με την πράξη και την καθημερινότητα, ώστε να δοθούν σταδιακά οικολογικές απαντήσεις και λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις, κοινωνικές και περιβαλλοντικές, των πόλεων του μέλλοντος.

Σήμερα, δεδομένης της προτεραιότητας για ποιότητα ζωής στην πόλη, τείνουμε ολοένα και περισσότερο να σκεφτούμε ότι το μέλλον των πόλεων ανήκει στο πράσινο. Η αστική είναι σε πλήρη άνθηση διεθνώς και οι φωνές για «πράσινες πόλεις», πολλαπλασιάζονται.

Το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής διάφορες δράσεις (συνέδρια, ημερίδες, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα κ.λπ.), ενώ έχει εκδώσει έναν Οδηγό Καλών Πρακτικών για τη Βιώσιμη Διαχείριση του αστικού νερού.

Στόχος του Δικτύου είναι η μια νέας σχέσης ανάμεσα στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, με τρόπο σταθερό και διαρκή, αξιοποιώντας την φυσική, ιστορική και πολιτιστική και κληρονομιά του κάθε τόπου.

Δέκα από τις που θα φιλοξενηθούν ανήκουν σε σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου.

Οι σπουδαστές είναι οι: Αναγνώστου Πέννυ, Βολιώτη Στεφανία, Καρασμάνογλου Ελένη, Καττή Έλενα, Λεβέντης Ευθύμιος, Τσέργα Μπέτυ, Τσιγάρας Στέφανος.

Η έναρξη της Έκθεσης θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση