Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Εκδηλώσεις πολιτισμού σε Αγ. Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο
Εκδηλώσεις πολιτισμού σε Αγ. Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο

Εκδηλώσεις πολιτισμού σε Αγ. Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο

Σε δύο σπουδαίας σημασίας εκδηλώσεων τη συνδιοργάνωση συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – και Σποράδων, στηρίζοντας έμπρακτα την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την τουριστική αναβάθμιση της ηπειρωτικής και νησιωτικής Μαγνησίας.

Η μία εκδήλωση αφορά στο έκτο (6ο) «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί στις 7 Αυγούστου.

Είναι μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο » και με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πήλιον Όρος» και με σκοπό μέσα από τις δράσεις του το οποίο πραγματοποιείται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και την ευρύτερη περιοχή, να συμβάλουν στη διάδοση της λογοτεχνικής παράδοσης, να προβάλουν το τοπίο του Πηλίου και να καθιερώσουν το ως ετήσιο πολιτιστικό θεσμό.

Η δεύτερη εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» και είναι το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο στις 27, 28 και 29 Αυγούστου, προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου.

Στόχος των διοργανωτών και της ομάδας των εθελοντών είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μια ανοικτή γιορτή που θα φέρει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από όλο τον κόσμο και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης. Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νησί της Σκοπέλου από πολιτιστική και οικονομική .

Σε δηλώσεις της η αεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «η Περιφέρεια Θεσσαλίας – και Σποράδων, είναι πάντα κοντά σε συλλόγους και ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, στηρίζει τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν, με στόχο την τουριστική περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Μαγνησίας και την διάδοση του πολιτισμού μας μέσα από ποικίλες δράσεις που θα προσφέρουν τα δύο αυτά Φεστιβάλ».

"Αλιεύοντας" την είδηση