Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Εκδηλώσεις πολιτισμού σε Αγ. Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο
Εκδηλώσεις πολιτισμού σε Αγ. Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο

Εκδηλώσεις πολιτισμού σε Αγ. Γεώργιο Νηλείας και Σκόπελο

Σε δύο σπουδαίας σημασίας εκδηλώσεων τη συνδιοργάνωση συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – , στηρίζοντας έμπρακτα την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την τουριστική αναβάθμιση της ηπειρωτικής και νησιωτικής .

Η μία αφορά στο έκτο (6ο) «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί στις 7 Αυγούστου.

Είναι μια που συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Νηλείας «Ο » και με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πήλιον Όρος» και με σκοπό μέσα από τις δράσεις του φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και την ευρύτερη περιοχή, να συμβάλουν στη διάδοση της λογοτεχνικής παράδοσης, να προβάλουν το τοπίο του Πηλίου και να καθιερώσουν το φεστιβάλ ως ετήσιο πολιτιστικό θεσμό.

Η δεύτερη εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» και είναι το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο στις 27, 28 και 29 Αυγούστου, προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου.

Στόχος των διοργανωτών και της ομάδας των εθελοντών είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μια ανοικτή γιορτή που θα φέρει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από όλο τον κόσμο και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρο λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης. Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νησί της Σκοπέλου από πολιτιστική και οικονομική άποψη.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «η Περιφέρεια Θεσσαλίας – , είναι πάντα κοντά σε συλλόγους και ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, στηρίζει τις που διοργανώνουν, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Μαγνησίας και την διάδοση του πολιτισμού μας μέσα από ποικίλες δράσεις που θα προσφέρουν τα δύο αυτά Φεστιβάλ».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση