Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Εκδηλώσεις μνήμης για τα 110 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Αγχιάλου (1906)
Εκδηλώσεις μνήμης για τα 110 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Αγχιάλου (1906)

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 110 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Αγχιάλου (1906)

Τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Αγχίαλο πραγματοποιεί η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Αγχιαλιτών Αθήνας από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου , για τα 110 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου της Ανατολικής Ρωμυλίας (1906): 29-31 Ιουλίου , Παλιό Τελωνείο, ώρες λειτουργίας 19.00-22.00: Έκθεση φωτογραφίας «Το Ολοκαύτωμα μέσα από τον Τύπο της εποχής».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

-30 Ιουλίου το πρωί στον Αγίου Γεωργίου και στο Ηρώο Πεσόντων (Κεντρική ): Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην τον πεσόντων στο Ηρώο στην κεντρική .

Την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου θα πραγματοποιήσει ο Σταμάτιος Γεωργούλης, διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου Παρισίων, τ. καθηγητής Σχολής Ευελπίδων & Δημοκρίτειου Θράκης, δικηγόρος, με θέμα: «Γενοκτονικός ακρωτηριασμός του εθνικού σώματος ενός ειδεχθούς εγκλήματος χωρίς ».

-30 Ιουλίου 2016 το βράδυ, Ηρώο Πεσόντων (Κεντρική ): Επετειακή εκδήλωση από μουσικό σχήμα με επικεφαλής τον Θανάση Δραγάνη (ούτι) και τους μουσικούς: Ελεάννα Βαρελά (τραγούδι), Στράτος Μεγκές (τραγούδι) Ζήσης Γεωργαλιός (κανονάκι), Αχιλλέας Τίγκας (Νέϋ), Ιάκωβος Μπαδιανούδης (κρουστά).

-31 Ιουλίου 2016, Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, από τις 9.45 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου και αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιερεμία Β΄ Τρανού (1536-1595), Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, με καταγωγή από την Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Η προτομή φιλοτεχνήθηκε και δωρήθηκε από τον Γ. Διονυσίου και στήθηκε με πρωτοβουλία και δαπάνη του Συ0λλόγου των Αγχιαλιτών Αθήνας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσό μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά #ΑνΚεχαγιάς - https://t.co/SnEQ75ARzJ -

  • Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Παλιουρίου - Ο Άγιος Νικόλαος … - https://t.co/alJQf7LY7F -

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

"Αλιεύοντας" την είδηση