Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Εκδήλωση “Η υπαίθρια γλυπτική του «καλλικρατικού» Δήμου Βόλου”
Εκδήλωση “Η υπαίθρια γλυπτική του «καλλικρατικού» Δήμου Βόλου”

Εκδήλωση “Η υπαίθρια γλυπτική του «καλλικρατικού» Δήμου Βόλου”

 

Πάνω από 120 έχουν εντοπιστεί στον

Εκδήλωση με θέμα “Η υπαίθρια του «καλλικρατικού» Δήμου Βόλου” διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της πόλης.

 

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού , πτυχιούχος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, έθεσε σε εφαρμογή ένα μακρόπνοο σχέδιο συστηματικής καταγραφής των υπαίθριων έργων ς που είναι τοποθετημένα σε υς χώρους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Μάλιστα, μετά την ενοποίηση των Δήμων με τον νόμο “Καλλικράτη”, η ανάγκη για καταγραφή των υπαίθριων γλυπτών του διευρυμένου πια Δήμου Βόλου έγινε ακόμη πιο επιτακτική.

Απώτερος στόχος αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί η και ανάδειξή τους στο μέλλον αλλά και η διερεύνηση προοπτικών για την τοποθέτηση νέων γλυπτών.

Με δεδομένο ότι έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί πάνω 120 διάσπαρτα , όπως αγτα, προτομές, στήλες και γλυπτικές συνθέσεις, το βολιώτικο κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα έως τώρα αποτελέσματα της έρευνας και να ταξιδέψει στην ιστορία του διευρυμένου Δήμου Βόλου μέσα από φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για την δημόσια γλυπτική τόσο της πόλης του Βόλου όσο και των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Βόλου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και η υπάλληλος του Δήμου Βόλου Νικολέτα Τζάνη, διδάκτωρ ιστορίας της τέχνης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, ειδική σε θέματα γλυπτικής, η οποία εκπόνησε την εν λόγω έρευνα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση