Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Εκδήλωση “Η υπαίθρια γλυπτική του «καλλικρατικού» Δήμου Βόλου”
Εκδήλωση “Η υπαίθρια γλυπτική του «καλλικρατικού» Δήμου Βόλου”

Εκδήλωση “Η υπαίθρια γλυπτική του «καλλικρατικού» Δήμου Βόλου”

 

Πάνω από 120 υπαίθριας γλυπτικής έχουν εντοπιστεί στον Δήμο

Εκδήλωση με θέμα “Η υπαίθρια του «καλλικρατικού» Δήμου ” διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της πόλης.

 

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, πτυχιούχος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, έθεσε σε εφαρμογή ένα μακρόπνοο σχέδιο συστηματικής καταγραφής των υπαίθριων έργων γλυπτικής που είναι τοποθετημένα σε δημόσιους χώρους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Μάλιστα, μετά την ενοποίηση των Δήμων με τον νόμο “Καλλικράτη”, η ανάγκη για καταγραφή των υπαίθριων γλυπτών του διευρυμένου πια Δήμου Βόλου έγινε ακόμη πιο επιτακτική.

Απώτερος στόχος αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί η και ανάδειξή τους στο αλλά και η διερεύνηση προοπτικών για την τοποθέτηση νέων γλυπτών.

Με δεδομένο ότι έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί πάνω 120 διάσπαρτα υπαίθριας γλυπτικής, όπως αγάλματα, προτομές, στήλες και γλυπτικές συνθέσεις, το βολιώτικο κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα έως τώρα αποτελέσματα της έρευνας και να ταξιδέψει στην ιστορία του διευρυμένου Δήμου Βόλου μέσα από φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για την δημόσια τόσο της πόλης του Βόλου όσο και των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Βόλου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και η υπάλληλος του Δήμου Βόλου Νικολέτα Τζάνη, διδάκτωρ ιστορίας της τέχνης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, ειδική σε θέματα γλυπτικής, η οποία εκπόνησε την εν λόγω έρευνα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση