Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Εκδήλωση στo πλαίσιο της έκθεσης «Μέρες Ραδιοφώνου» στο Μουσείο της Πόλης
Εκδήλωση στo πλαίσιο της έκθεσης  «Μέρες Ραδιοφώνου»  στο Μουσείο της Πόλης

Εκδήλωση στo πλαίσιο της έκθεσης «Μέρες Ραδιοφώνου» στο Μουσείο της Πόλης

Ποιός ο ρόλος του ραδιοφώνου στη σημερινή κοινωνικοπολιτική συνθήκη; Ποιοί ακούν  ραδιόφωνο; Ποιά είναι η σχέση των νέων με το ραδιόφωνο; Ποιές οι συνέπειες της μετάβασης από την αναλογική στην του ραδιοφώνου; Ποιό το μέλλον του; Αυτοί και άλλοι προβληματισμοί ελπίζουμε να αναπτυχθούν, στο διάλογο που προκαλούμε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέρες Ραδιοφώνου», την Παρασκευή 21 Απριλίου και ώρα 6.00 μ.μ. στο  Μουσείο της Πόλης του .

Η ανοικτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του Ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διοργανώνεται στo πλαίσιο της έκθεσης «Μέρες Ραδιοφώνου» από τη  Δ/νση Αρχείων, Μουσείων & Βιβλιοθηκών του ΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δ. , την ΕΡΤ Βόλου και το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Βόλου, σε με τον τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑΛ . Ιωνίας – 1ου ΕΚ Βόλου και ιδιωτικούς φορείς της Μαγνησίας.

Πρόγραμμα ς

18:00

  • Τιμητική αναφορά στους ανθρώπους του ραδιοφώνου Γιώργο Καφενταράκη, νσταντίνο Τσάτσο και Χρήστο Παπαβασιλείου από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Βόλου.
  • Ειδική αναφορά στο έργο του εκπαιδευτικού Χρήστου Καλαντζή (φιλόλογος-νομικός) και επιβράβευση για την προσφορά του στην ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης μέσω του ραδιοφώνου.
  • Επετειακή αναφορά στον ρόλο του ραδιοφώνου και την επιβολή της Δικτατορίας του 1967. Επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Πέτσης (ΕΡΤ Βόλου).

19:00 (Έναρξη απ' ευθείας μετάδοσης από το Εθνικό δίκτυο της ΕΡΤ)

Ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον του ραδιοφώνου»

Συντονιστής : Τζαννέτος Παπαγεωργίου

Ομιλητές – εισηγητές :

  • Νίκος Τσιμπίδας – δημοσιογράφος (προϊστάμενος Ραδιοφώνου και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ)
  • Φρόσω Παύλου – δημοσιογράφος (συντονίστρια ΕΡΤ Βόλου)
  • Γιώργος Μπακίρης – ραδιοφωνικός παραγωγός, διαφημιστής & developer
  • Κώστας Αμυγδαλίτσης – εκπαιδευτικός (ηλεκτρονικός)

Η θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ σε Εθνικό δίκτυο (και μέσω του διαδικτύου: webradio.ert.gr με δυνατότητα ακρόασης και μέσω των ψηφιακών καναλιών της τηλες), ενώ θα αναμεταδοθεί και από το Δικτυακό Ραδιόφωνο του 1ου ΕΚ Βόλου (http://radio.mysch.gr)

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση θα λειτουργεί ως την Κυριακή 23 Απριλίου.

Στην έκθεση  παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη του μέσου που γνωρίζουμε ως «ραδιόφωνο», τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο  όσο και στην Ελλάδα, από την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή στις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι τα σημερινά θεματικά ραδιόφωνα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά παλιές ραδιοφωνικές συσκευές από το μουσείο «Αντώνης Ταβάνης», υλικό και φωτογραφίες από την ΕΡΑ Βόλου, αρχειακό υλικό από ραδιοφωνικούς σταθμούς, εκπαιδευτικά αναπτύγματα και εργαστηριακό εξοπλισμό από το εργαστήριο Επικοινωνιακών Συστημάτων του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας – 1ου ΕΚ Βόλου και να ακούσουν αποσπάσματα από εκπομπές ραδιοσταθμών.

Είσοδος ελεύθερη

Επεξεργασία ηχητικού & οπτικοακουστικού υλικού: Γιάννης Εμφιετζίδης.

Πληροφορίες για την εκδήλωση:

Τζαννέτος Παπαγεωργίου : 6938139410

Φρόσω Παύλου : 6975884282

«Μουσείο της Πόλης», Φερών 17 (Παλιά Βόλου) 2421029878

Ώρες λειτουργίας του Μουσείου:  Όλη τις ημέρες (εκτός Δευτέρας) 10.30 – 13.30

Τετάρτη,  Παρασκευή και το απόγευμα 18.00 – 21.00

 

"Αλιεύοντας" την είδηση