Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Εκδήλωση για τους πολιτιστικούς θησαυρούς Βόλου και Σκιάθου
Εκδήλωση για τους πολιτιστικούς θησαυρούς  Βόλου και  Σκιάθου

Εκδήλωση για τους πολιτιστικούς θησαυρούς Βόλου και Σκιάθου

 

Συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου και του Σωματείου

Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση πολιτισμού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο των Ιερών Ναών Σκιάθου, έπειτα από πρόταση του σωματείου Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, με θέμα «Οι Πολιτιστικοί Θησαυροί που μας ενώνουν».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιχειρήθηκε να φωτιστεί το πολιτιστικό παρελθόν και το παρόν της περιοχής Βόλου-Σκιάθου, με σκοπό τη γνωριμία, την προβολή, την ανάδειξη, καθώς και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων απέναντι στην τοπική ιστορία και τέχνη.

Για πρώτη φορά το «παρών» έδωσαν όλοι οι Πολιτιστικοί φορείς της Σκιάθου. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παναγιώτα Διολέττα, στον σύντομο χαιρετισμό της, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολιτιστικοί φορείς συμβάλλουν στην κατανόηση της αξίας και της σπουδαιότητας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου Θεοδόσιος Τρακόσας,  υπογράμμισε την σπουδαιότητα της προσπάθειας του Συλλόγου Γυναικών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι κάτι ανάλογο δεν έχει ξαναγίνει στο νησί.

Ο ίδιος απηύθυνε συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου καθώς και τις ευχαριστίες του σε όλους τους ομιλητές ενώ η γραμματέας του Συλλόγου και Διευθύντρια του Μουσείου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Αθηνά Παπαγεωργίου,  συντόνισε την εκδήλωση.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου Κερασία Μπαρτζιώκα εξήρε το αξιόλογο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου για την προώθηση του πολιτισμού και της παράδοσης και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την πρόεδρο Παναγιώτα Διολέττα για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Σωματείου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση πολιτισμού.

Η κα. Μπαρτζιώκα τόνισε ότι ο πολιτισμός αποτελεί την καρδιά ενός λαού. «Η Ελλάδα έχει τεράστια δύναμη και αυτή η δύναμη είναι το πολιτιστικό της απόθεμα. Μέσα από την πολιτιστική κληρονομιά, η Ελλάδα μπορεί να έχει μόνο θετική προβολή σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια παρουσίασε τους σκοπούς και στόχους του νεοσύστατου Σωματείου υπογραμμίζοντας την προοπτική συνεργασίας με τους πολιτιστικούς φορείς της Σκιάθου, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκιάθου.

Η επί τιμή προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας δρ. Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου ενημέρωσε το κοινό της εκδήλωσης για τις αρχαιολογικές έρευνες στη θέση Κεφάλα Σκιάθου και υπογράμμισε το μεγάλο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τις αρχαιολογικές έρευνες.

Η Σκιαθίτισσα φιλόλογος-ιστορικός Σοφία Κανταράκη, ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σ.Φ.Α.Α.Μ.Β. (Σωματείο Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου), ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα «Τι σημαίνει Μουσείο».

Η αρχαιολόγος, MSc, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας Ελένη Χρυσοπούλου αναφέρθηκε στις αρχαιότητες της νήσου Σκιάθου με πολύ κατατοπιστικό τρόπο.

Ο πλοίαρχος Ε/Ν, πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου  Γιάννης Παρίσσης παρουσίασε το νεοσύστατο Μουσείο Ναυτικής & Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, επισημαίνοντας την σπουδαιότητά του και τη συμβολή του στην έννοια της ναυτοσύνης.

Ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» παρουσίασε τις Συλλογές του Μουσείου της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Σκιάθου και ανέδειξε τη σπουδαιότητά τους.

Ο π. Νικόλαος Σταματάς, ως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιερών Ναών παρουσίασε τη Λαογραφική Συλλογή Αλέξανδρος Μωραϊτίδης του Π. Κ. Ι. Ν. Σκιάθου, σημειώνοντας την αξία της ύπαρξής της και πόσο είναι σημαντικό να την γνωρίσουν όλοι.

Στο τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πρόσφεραν παραδοσιακά γλυκά και λικέρ της Σκιάθου σε όλους τους παρευρισκόμενους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

  • Στην Αργαλαστή οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σοφία Ζαχαράκη #ΔΗΜΤΟΝοτίουΠηλίου - https://t.co/9m8ETKTjgR -

"Αλιεύοντας" την είδηση