Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο από τον «Εσταυρωμένο»

Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο από τον «Εσταυρωμένο»

Μεγάλη επετειακή γιορτή για την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 26/3, στις 6.00 μ.μ., στο της Ι. Μ. , το 2ο Λύκειο και θα την αφιερώσει στον Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την παρουσίαση λευκώματος που περιλαμβάνει έργα κρατουμένων ών του παραρτήματος του 6ου Γυμνασίου (ΕΚΚΝ ), την έκδοση του οποίου ανέλαβε ο «Ε».

Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση –ντοκουμέντο, με τον τίτλο «Ξύπνα ραγιά», που απαρτίζεται από σατιρικά, αλλά και δραματικά επεισόδια για σημαντικές στιγμές της Ελληνικής ιστορίας. Είναι μία διασκευή του θρυλικού υ του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο», προσαρμοσμένη στη σχολική πραγματικότητα, και αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση, σε μορφή και περιεχόμενο, των μεγάλων γεγονότων του '21.

Η παράσταση ενοποιεί θέατρο, απαγγελία, και χορό σε ένα ενιαίο σύνολο.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση εθνικών χορών. Τα θεατρικά και είναι καρπός πολύμηνης προσπάθειας και συνεργασίας των ών και Εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου Βόλου.

Ο «Ε» καλεί τους εθελοντές, τους φίλους και την τοπική κοινωνία να απολαύσουν μαζί το μεγάλο αυτό αφιέρωμα στην ιστορική μνήμη, που θα πραγματοποιηθεί.

Είσοδος: Λίγα τρόφιμα για τους σκοπούς του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση