Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Τοιχογραφίες στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και σε ιδιωτικό κτίριο στον περιφερειακό
Τοιχογραφίες στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και σε ιδιωτικό κτίριο στον περιφερειακό

Τοιχογραφίες στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και σε ιδιωτικό κτίριο στον περιφερειακό

O πρώτος κύκλος του προγράμματος δημοσιων τοιχογραφιών στην πόλη , το “CityCall“, μόλις ολοκληρώθηκε. Δύο εντυπωσιακές τοιχογραφίες στολίζουν πλέον την πόλη και προστίθενται στο “Υπαίθριο Μουσείο Δημόσιων Τοιχογραφιών” , μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα.

Συμμετείχαν δύο καλλιτέχνες: ο καλλιτέχνης Nasimo από την Βουλγαρία,  ο οποίος υλοποίησε την τοιχογραφία του στο με θεματική εμπνευσμένη από τη μητέρα φύση και την και ο καλλιτέχνης Etnik από την Ιταλία,  με μια ιδιαίτερη “γεωμετρική”τοιχογραφία σε ιδιωτικό κτίριο στον περιφερειακό.

Η συγκεκριμένη τοιχογραφία είναι η δεύτερη σε μια σειρά από πέντε τοιχογραφίες που θα δημιουργήσει ο καλλιτέχνης ανά τον κόσμο υπό τον τίτλο “Platos element series“.

Η τοιχογραφία στο Βόλο αφορά στο στοιχείο της φωτιάς και αποδίδεται και με το Τετράεδρο, το οποίο σύμφωνα με τον Πλάτωνα συμβολίζει την φωτιά.

Θα ακολουθήσουν τον Μάιο: η Fio Silva από την Αργεντινή, ο Ιταλός καλλιτέχνης Hitnes και οι Έλληνες Same84, Sive και Kez. Το φεστιβάλ “κλειδώνει” τον Σεπτέμβριο με νέες συμμετοχές που θα ανακοινωθούν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση