Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ /  Τοιχογραφία Nuovo Cinema Paradiso 
 Τοιχογραφία Nuovo Cinema Paradiso 

 Τοιχογραφία Nuovo Cinema Paradiso 

 

Σε μια εποχή δυσκολιών λόγω της πανδημίας -19, όπου η καθημερινή ζωή γίνεται για επιβίωση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι η τέχνη είναι η υψηλότερη μορφή ελπίδας και ότι η επίδρασή της στην κοινωνία είναι σημαίνουσας σημασίας, συνεχίζει το πολιτιστικό του έργο τιμώντας για ακόμα μία φορά την μνήμη του εμβληματικού συνθέτη Ennio Morricone που «έφυγε» πρόσφατα, μέσα από τη δημιουργία μιας αφιερωματικής δημόσιας τοιχογραφίας στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στη Λάρισα με θέμα από την αγαπημένη του Giuseppe Tornatore Nuovo  Paradiso.

Η δημιουργία της τοιχογραφίας βασίστηκε στην πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος σε συνεργασία με την ομάδα , υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, αφιερώνεται ειδικά στη σύζυγο του Ennio Morricone, Maria Travia Morricone και στον σκηνοθέτη Giuseppe Tornatore και υλοποιήθηκε από τον εικαστικό καλλιτέχνη PUPET.

default

Nuovo  Paradiso (1988)η απόλυτη ωδή στην 7η τέχνη, αυτή η ρομαντική αυτοβιογραφική του Giuseppe Tornatore, που αφηγείται ένα νοσταλγικό ενηλικίωσης και απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, με την αριστουργηματική μουσική του Ennio Morricone που «ντύνει» με έναν ξεχωριστό τρόπο την ενισχύοντας ιδανικά το συναίσθημα της νοσταλγίας εκείνης της εποχής της αθωότητας.

Όλες αυτές τις ποιότητες της μαγικής αυτής σύζευξης της τέχνης του κινηματογράφου και της μουσικής, αυτά τα συναισθήματα αυθεντικής αγάπης και νοσταλγίας, αναδημιουργεί με σύγχρονες αναφορές ο εικαστικός καλλιτέχνης PUPET στην τοιχογραφία Nuovo Cinema Paradiso, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εικαστική επιμελήτρια – μουσειολόγος και υπεύθυνη επικοινωνίας του Συλλόγου, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου.

Η ιδιαίτερη εικονογραφία της ταινίας, οι δονήσεις της μουσικής του Ennio Morricone και το συναίσθημα που πυροδοτεί η ίδια η ταινία που δεν παύει να λειτουργεί ευεργετικά ακόμα και σήμερα, αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για αυτή τη σύγχρονη δημιουργία με σκοπό όχι μόνο να τιμήσει το έργο των δύο σημαντικών δημιουργών αλλά και να τονίσει τις διαχρονικές αναφορές και αξίες της «υψηλής» τέχνης που εξακολουθούν να αποτελούν σημεία αναφοράς σύγχρονης αφήγησης και δημιουργίας.

Η μουσική του Ennio Morricone είναι ένας τρόπος σκέψης, μία στάση ζωής, μία φιλοσοφία, όλες οι δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος επηρεάζονται από τα βήματα του μαέστρου μέσα στο χρόνο και ιχνογραφούν την έννοια, την εντύπωση και το συναίσθημα που σχετίζεται με τον μεγάλο συνθέτη Ennio Morricone.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

  • Η ΕΕ βοηθά Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών  … - https://t.co/ruVYMyonqA -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Οκάν Σουλεϊμάν #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/6Ty1DpL4MY -

"Αλιεύοντας" την είδηση