Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Τοιχογραφία αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα σε πολυκατοικία
Τοιχογραφία αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα σε πολυκατοικία

Τοιχογραφία αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα σε πολυκατοικία

Το “CityCall”, το φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών που διοργανώνει και υλοποιεί κάθε χρόνο στην πόλη του Βόλου και τροφοδοτεί το μοναδικό στην Ελλάδα “Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφιών”, μόλις ολοκληρώθηκε για φέτος.

Η τελευταία  τοιχογραφία, υλοποιήθηκε σε πολυκατοικία απέναντι από το παλιό εργοστάσιο “Οινοπνεύματος” επί της οδού Κολοκοτρώνη 3. Συμμετείχε ο Ιταλός καλλιτέχνης Mattia Campo Dall’Orto.

Ο τίτλος της τοιχογραφίας είναι “A day in a diary of a Voiceless” και είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα. Απεικονίζει έναν σκύλο σε σώμα ανθρώπου, να γράφει στο ημερολόγιο του, την καθημερινότητά του.

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης: “Τι γίνεται αν μπορούσε ένας αδέσποτος σκύλος να μιλήσει; Τι γίνεται αν μπορούσε να γράψει ένα ημερολόγιο; Πόσες ιστορίες θα μπορούσε να πει; Ιστορίες για παγωμένες νύχτες, ζεστές ηλιόλουστες ημέρες, και εκπλήξεις, ανθρώπους που νοιάζονται ή επιθετικούς ανθρώπους…

Υπάρχουν τόσες πολλές άγνωστες ιστορίες που θα μπορούσαμε μόνο να φανταστούμε. Το τέχνης αντιπροσωπεύει ένα σκύλο σε σώμα ανθρώπου που γράφει σε ένα ημερολόγιο ή διαβάζει τις εμπειρίες του από το παρελθόν”.

Στα χτεσινά εγκαίνια της τοιχογραφίας συμμετείχαν οι της περιοχής, ο καλλιτέχνης, εκπρόσωποι της UrbanAct και η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, οι οποίοι με την παρουσία τους ευχαρίστησαν τον καλλιτέχνη για το του.

"Αλιεύοντας" την είδηση