Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Στην Άφησσο ο ξύλινος στόλος της Κερασίας Κολίτσα
Στην Άφησσο ο ξύλινος στόλος της Κερασίας Κολίτσα

Στην Άφησσο ο ξύλινος στόλος της Κερασίας Κολίτσα

 

Με ούριο άνεμο στ πνιά του η γνωστή Βολιώτισσα καλλιτέχνης έκανε «απόβαση» με τον μοναδικό της ξύλινο στόλο και φέτος στην Καλλιφτέρη στην Άφησσο,  στον φιλόξενο χώρο του bar -restaurant “Costa Kali”.

Με τίτλο «Αρμύρα, Τέρατα και Ψευδαισθήσεις» μας ταξιδεύει με τα χειροποίητα ξύλινα της , σε ένα κόσμο φανταστικό, σε απέραντα πελάγη με καπετάνιο την αστείρευτη φαντασία της και μόνο .

Ξύλα σμιλευμένα από την αλμύρα της θάλασσας , με μορφές φιδιών, δράκων, τεράτων, σκουριασμένα μεταλλικά αντικείμενα που κρύβουν μέσα τους την δική τους , υφάσματα που χρησιμοποιεί για πανιά και διάφορα άλλα αντικείμενα, που βρίσκει απλόχερα σε εξορμήσεις σε και βουνά του Πηλίου,  αποτελούν στα έμπειρα χέρια της την πρώτη ύλη για την δημιουργία των έργων της.

«Τα είναι η πιο όμορφη φυγή της πραγματικότητάς μου, τις ώρες που τα δημιουργώ, τα ξεχνώ όλα… Εκεί έχεις να παλέψεις με τα συναισθήματα σου. Εκεί υπάρχει ένα δι» ομολογεί η ίδια.

Την φετινή καλοκαιρινή της την αφιέρωσε «… στους δράκους και στις σειρήνες που κουβαλάμε μέσα μας. Ας τους βγάλουμε σεργιάνι λοιπόν και ας τους αφήσουμε να ταξιδέψουν μακριά….»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση