Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Στην 3Η ΜΠΙΕΝΝΑΛΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ο Βολιώτης καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κομνηνός
Στην 3Η ΜΠΙΕΝΝΑΛΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ο Βολιώτης καλλιτέχνης  Κωνσταντίνος Κομνηνός

Στην 3Η ΜΠΙΕΝΝΑΛΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ο Βολιώτης καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κομνηνός

Στην διεθνή 3Η ΜΠΙΕΝΝΑΛΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ με το που τιτλοφορείται «: Η δική μου Αλήθεια» συμμετέχει ο Βολιώτης καλλιτέχνης, , ζωγράφος – εικαστικός.

Η και η εικαστική εγκατάσταση ανήκει στον εικαστικό, που δημιούργησε ένα μεγάλων διαστάσεων (κύβο). Το installation πλαισιώνεται και βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με το kinetic art project – performance, που συνέλαβε και σκηνοθέτησε ο σκηνοθέτης – ηθοποιός, Δημήτρης Δακτυλάς και το οποίο υποστηρίζεται με την συμμετοχή των ηθοποιών Άλκηστις-Ελένης Κοσμά και Βάσιας Στάμου.

Η συνεχής διάδραση μεταξύ του άψυχου και του έμψυχου, του μηχανικού και του «ζώντος» – πραγματικού, αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο, που με πρωτοποριακό τρόπο αποδίδει την αρχική ιδέα της σύνθεσης. Ειδικότερα και βασιζόμενο στο θέμα της έκθεσης, το καλλιτεχνικό έργο, με πρόφαση το πρόσωπο της «Αλίκης», θέτει και πραγματεύεται ερωτήματα αναφορικά με έννοιες, φαινομενικά αντιφατικές, όπως η αλήθεια και το ψέμα, η και η απομόνωση, ο ή κατ’ επιλογήν εγκλεισμός, η ελευθερία και η ανάγκη, η ατομικότητα και η συλλογική συνείδηση.

Μια μηχανική Αλίκη, εγκλωβισμένη μέσα σε έναν υπέροχο, γυάλινο κύβο – κελί(;) βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις πολλαπλές εκδοχές του εαυτού της, τις οποίες μπορεί μόνον να παρακολουθεί ή τελικά μπορεί και να ενσωματώσει;

Η «Αλίκη» είναι μία με πολλαπλές εκδοχές, ρόλους, ανάγκες, επιλογές ή είμαστε όλοι με τους ίδιους περιορισμούς, φόβους, ανάγκες; Κι αν η Αλίκη είναι εγκλωβισμένη, στο γυάλινο κελί της, ποιος είναι εκεί έξω, που σκέφτεται, αποφασίζει και δρα γι’αυτήν;

Χώρος 1: Πολιτιστικό Κέντρο Ημεροβίγλι

Χώρος 2: Οινοποιείο Vassaltis

Εγκαίνια: 1 του Σεπτέμβρη , 20: 00

Καθημερινά, 11:00 – 14:00 & 18:00 – 22:00 Δευτέρα κλειστά

Είσοδος: Δωρεάν

Βραβεία: 15, Οκτωβρίου, 2016, 19: 00

komninos (2)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση