Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » «Σχέδια πάνω σε παρτιτούρες» -Αφιέρωμα στους Έλληνες μουσικούς
«Σχέδια πάνω σε παρτιτούρες»  -Αφιέρωμα στους Έλληνες μουσικούς

«Σχέδια πάνω σε παρτιτούρες» -Αφιέρωμα στους Έλληνες μουσικούς

Εγκαίνια εικαστικής εγκατάστασης του Κώστα Κομνηνού στο Μουσείο Πόλης

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00 στο Μουσείο της πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά) εγκαινιάζεται η εικαστική εγκατάσταση του Κώστα Κομνηνού «Σχέδια πάνω σε παρτιτούρες» (αφιέρωμα στους Έλληνες μουσικούς). Θα ακολουθήσει στις 21:30, στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου (Φερών-Δοϊράνης), ζωντανή μουσική εκδήλωση (solo vocals, Jazz, Blues) με τους Philipp Weiss (Γερμανία) και Nikos Tsop (Θεσσαλονίκη). Η έκθεση οργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δ. Βόλου και πραγματοποιείται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, ενώ η εντάσσεται στις εκδηλώσεις της ευρωπαϊκής γιορτής της Μουσικής στον Βόλο.

Όπως σημειώνει ο εμπνευστής της συγκεκριμένης εικαστικής ς Νικόλαος Βελισσιώτης «…η ιδέα γεννήθηκε, όταν με την αγορά μιας χειρόγραφης όπερας Ιταλού μουσικού του 1860 έγινα κάτοχος και ενός αντιγράφου της ίδιας όπερας.

Σε στενή συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Κομνηνό αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις πολύτιμες χειρόγραφες σελίδες του αντιγράφου για να δημιουργήσουμε μια μικρή ιστορία της Ελληνικής Μουσικής απεικονίζοντας, πάνω στις σελίδες αυτές, τις μορφές των μεγάλων μουσικών δημιουργών και των εκπληκτικών ερμηνευτών που πλούτισαν την Ελληνική μουσική ιστορία. Είναι μια εργασία που άρχισε δυο χρόνια πριν και δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Με υπομονή ο Κομνηνός πληροφορείται για τη ζωή και το έργο του καθενός μουσικού, πριν αποτυπώσει την μορφή του με έναν εντελώς δικό του τρόπο, ακριβώς όπως ο καθένας μας πλησιάζει, αφουγκράζεται, καταλαβαίνει και απολαμβάνει με τον δικό του τρόπο το σημαντικότερο μήνυμα της μουσικής, την Ελευθερία».

Ο γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου το 1966.

Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1992-97) με του ΙΚΥ και του Κασσαβέτειου Ιδρύματος Ζαγοράς. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές εκθέσεις σε , Βόλο, Λάρισα, και σε διάφορα χωριά του Πηλίου. Το 2006 εξέθεσε στην γκαλερί «Art Present», του Παρισιού. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις με τελευταία τη φετινή έκθεση Βολιωτών καλλιτεχνών «Η Τέχνη Στην Πόλη – Οδό Δημητριάδος».

Διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα σε σχολές και ιδρύματα του Βόλου και της ς καθώς και σε υποψήφιους στις Σχολές Καλών Τεχνών. Από το 1999 έως σήμερα διδάσκει ελεύθερο , χρωματολογία και οπτική σύνταξη σε όλες τις ειδικότητες του ΙΕΚ Δήμου Βόλου και από το 2004 διατηρεί το δικό του εργαστήριο.

Διάρκεια έκθεσης έως 17 Ιουλίου 2016

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – 10.30 – 13.30 και Τετάρτη, Παρασκευή 18.00 – 21.00

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση