Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής της Όλγας – Μαρίας
Παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής της Όλγας – Μαρίας

Παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής της Όλγας – Μαρίας

Παρατείνεται η της Όλγας – Μαρίας στον εκθεσιακό χώρο του Paschalis art house στην Μακρινίτσα Βόλου έως και 29 Φεβρουαρίου 2016.

Η Όλγα- Μαρία εκθέτει ένα από την Art Athina 2015 όπου συμμετείχε με την Artower Agora Gallery και άλλα 29 έργα των τελευταίων χρόνων, μικτής τεχνικής και τα περισσότερα με θέμα το δέντρο.

Η ‘Όλγα -Μαρία σπούδασε ελεύθερο και ζωγραφική με δάσκαλο τον Μιχάλη Βαμβακάρη στο εργαστήριό του στο Βόλο από 1993 έως και το 1998.Αποφοίτησε από το τμήμα ζωγραφικής της Ακαδημίας Kαλών Τεχνών Φλωρεντίας με πτυχιακή εργασία στον ζωγράφο Francis Bacon το 2003. Εργάστηκε στο θέατρο ως σκηνογράφος- ενδυματολόγος (Νεανική σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής «Το Γαϊτανάκι» της Ζ. Σαρρή, Πειραματική σκηνή Κομοτηνής «Αφιέρωμα στον Β .Τσιτσάνη», Πειραματική Σκηνή Ν. Ιωνίας Βόλου «Η αυλή των θαυμάτων» του Καμπανέλλη, καλοκαιρινή παραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής «Η μικρή πλατεία» του Goldoni, Πειραματική Σκηνή Ν. Ιωνίας Βόλου «Το πράσινο φουστάνι» του Δ . Καλαποθάκη). Έχει εκθέσει τα έργα της μαζί με τους γλύπτες Δ. Φόρτσα , Γ. Ζογγολόπουλο, την Chryssa, τον ζωγράφο Paul Acciari, τον σκηνογράφο – ζωγράφο Τάσο Ζωγράφο,τον σκηνογράφο-φωτογράφο Kostas Pappas. Έχει εκθέσει στην Academy of Fine arts Florence (2003), στην Villa Orsini, Florence (2003), στην Ersis Gallery (2005), Artower Agora Gallery (2006), Γκάζι (2008), Πινακοθήκη Βερνίκου στην Καστέλα , Artower Agora Gallery (2013), Art Athina 2015, Artower Agora gallery London “Artower London Move art” (2006), Paschalis art House, Μακρινίτσα Βόλου (2015-2016).

Για την ζωγραφική της έχει γράψει ο ιστορικός τέχνης & στην Σχολή του Δ.Π. ς δρ. Γιάννης Κολοκοτρώνης, η ιστορικός τέχνης Κουμπαρέλλου Μάγδα, η φιλόλογος & εκδότρια του «Παρατηρητή ς» Τζένη Κατσαρή- Βαφειάδη, οι ζωγράφοι Paul Acciari και Άγγελος.

Ο αναλυτής τέχνης Δημήτρης Παντελίδης στον κατάλογο της Ersis Gallery γράφει για την Όλγα – Μαρία: «Οι εικόνες της Όλγας Μαρίας είναι απόρροια του κόσμου που την περιβάλλει. Ένας μικρόκοσμος εργαστηρίου, μελέτης και έρευνας πάνω στη φόρμα, το , το χρώμα, το περιεχόμενο της εικόνας .Στα πρώτα της βήματα σε δημόσια έκθεση, στα μάτια του κοινού, περιλαμβάνει στους πίνακές της εικόνες μόνο του άμεσου οπτικού της ορίζοντα, εικόνες διερεύνησης του αντικειμένου. Στις διαφορετικές στάσεις των μοντέλων, στο εσωτερικό, κυρίως, και λιγότερο στον εξωτερικό χώρο, ξεδιπλώνεται ο εσωτερικός μονόλογος της ζωγράφου. Στις λεπτές, κομψές κινήσεις των χεριών τους η ποιητική μοναχικότητα. Πρόκειται για μια ζωγραφική με κέντρο την ανθρώπινη ύπαρξη….»
Ημέρες και ώρες λειτουργίας :Πέμπτη – Παρασκευή 12:00 – 21:00, Σάββατο – : 11:00 – 22:00

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση