Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Παρατείνεται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η διεθνής έκθεση φωτογραφίας στο τέρμιναλ του λιμένος Βόλου
Παρατείνεται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η διεθνής έκθεση φωτογραφίας στο τέρμιναλ του λιμένος Βόλου

Παρατείνεται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η διεθνής έκθεση φωτογραφίας στο τέρμιναλ του λιμένος Βόλου

 

Παρατείνεται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η διεθνής έκθεση  φωτογραφίας που λειτουργεί στο τέρμιναλ του λιμένος Βόλου και η οποία πέρα από εικαστικό έχει κι εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Συνολικά εκτίθενται 60 έργα από 45  φωτογράφους, οι οποίοι έσμιξαν στον Βόλο προερχόμενοι από τέσσερις διαφορετικές ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, και Αφρική).

Τον κατάλογο των έργων συμπληρώνουν καλλιτέχνες από Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Σουηδία, Αίγυπτο, Κένυα, Τουρκία, Λίβανο, μέχρι και τη Γουατεμάλα.

Η θα μείνει ανοικτή  για ολόκληρο τον Σεπτέμβριο, ώστε να ξεναγηθούν και δημοτικών σχολείων.

Στα έργα που εκτίθενται, παρουσιάζονται  πάνω από 20 παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως τεχνίτες που έφτιαχναν σκούπες ή και καπέλα, ελαιοτριβεία,  μπακιρτζήδες, γανωτήδες, ράφτες  κ.ά.

Τις συμπληρώνουν και άλλα αντικείμενα,  σύμφωνα με τον φωτογράφο-εκθέτη και   επιμελητή της έκθεσης Αργύρη  Ζαφειρίδη, όπως η τρικεριώτικη στολή, γλυπτά, κεραμικά, έργα υφαντικής και παλιές φωτογραφικές μηχανές.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση