Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Παράταση έκθεσης ζωγραφικής του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΟΥ
Παράταση έκθεσης ζωγραφικής του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΟΥ

Παράταση έκθεσης ζωγραφικής του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΟΥ

“ Ο δυσδιάκριτος εξωτισμός του προορισμού ”

Η του Μανώλη Χάρου με τίτλο “ 0 δυσδιάκριτος εξωτισμός του προορισμού¨θα παραμείνει στο Χώρο Τέχνης “ δ. “ Χατζηαργύρη 4 – μέχρι 4.2. λόγω του εκπαιδευτικού προγράμματος μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και της απαίτησης του φιλότεχνου κοινού.

 Την έχουν επισκεφθεί φιλότεχνοι, συλλέκτες, κριτικοί τέχνης και επιμελητές και έχουν εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για την έμπνευση και τα θέματα των έργων που επέλεξε να παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Βόλο.

Ο καλλιτέχνης επηρεασμένος από το μύθο (Ταξίδι στα Κύθηρα) δημιουργεί τοπία που θέλουν να μεταφέρουν την πρόσκληση του ταξιδιού.

Ο εξωτισμός βρίσκεται στην προσδοκία.

Έτσι τα της έκθεσης με την τοπιογραφία τους, περιγράφουν την αναχώρηση, την διάθεση ταξιδιού ή την θέαση από μακριά ως προς τον προσδοκώμενο τόπο.

Ο ορίζοντας, οι αναφορές στο κοντινό και το απομακρυσμένο, ο υπαινιγμός και η περιγραφή, υπηρετούν τον στόχο του καλλιτέχνη να δημιουργήσει μία διάθεση απόδρασης, μία φυγή, αυτό που περιγράφουν πολλοί λογοτέχνες και ποιητές, μεταξύ αυτών και ο TS Eliot όταν έλεγε πως <<…τα καλοκαίρια ταξίδευε στις του νότου >>.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση