Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ολοκληρώθηκε η πρώτη τοιχογραφία του φεστιβάλ τοιχογραφιών “CityCall”
Ολοκληρώθηκε η πρώτη τοιχογραφία του φεστιβάλ τοιχογραφιών “CityCall”

Ολοκληρώθηκε η πρώτη τοιχογραφία του φεστιβάλ τοιχογραφιών “CityCall”

Ολοκληρώθηκε η πρώτη τοιχογρφί στο πλαίσιο του φεστιβάλ τοιχογραφιών “CityCall“, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η UrbanAct στην πόλη του .

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου , τη στήριξη του ΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Πρώτος καλεσμένος του φεστιβάλ για το 2020, ο καλλιτέχνης Gera από την . Το του υλοποιήθηκε σε επιφάνεια “εργατικής πολυκατοικίας” στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας. Το εν λόγω κτίριο εντάσσεται σε ένα σύμπλεγμα παλαιών κτισμάτων και στόχος της UrbanAct είναι συν τω χρόνω να παρέμβει σε όλα τα κτίρια, πάντα με τη συμμετοχή των κατοίκων οι οποίοι συναποφασίζουν για το ποιός καλλιτέχνης και ποιά από τις προτάσεις-προσχέδια που τους κατατίθενται, θα υλοποιηθούν.

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης Gera, για τη συγκεκριμένη τοιχογραφία του που φέρει τον τίτλο  Interaction, “…το ίδιο το κτίριο με βοήθησε αρκετά ώστε να επιλέξω τη σύνθεση αλλά και το θέμα. Τα παράθυρα στο κέντρο του κτιρίου ήταν η αφορμή στο να τα χρησιμοποιήσω συμβολικά στη σύνθεσή μου, δείχνοντας έτσι οτι υπάρχει μια επικοινωνία ανάμεσα στα δύο σώματα. Τα οποία έχουν την τάση να ενωθούν μεταξύ τους, αλλά αυτό στη πραγματικότητα δε συμβαίνει παρά μόνο σε ορισμένα “σημεία” σε ορισμένες “στιγμές”. Η μετακίνηση των χρωματικών “στρωμάτων”-layer και η κίνηση των σωμάτων σε αντίθετες κατευθύνσεις, βοηθούν έτσι ώστε να υπάρξει επαφή ανάμεσα στα δύο σώματα.”

Για το 2020 η UrbanAct υλοποίησε στη πόλη του Βόλου δύο ακόμη τοιχογραφίες, οι οποίες προστέθηκαν στο μοναδικό στην Ελλάδα “Υπαίθριο Δημόσιων Τοιχογραφιών”, το οποίο αριθμεί πάνω από 65 τοιχογραφίες διάσπαρτες στον ιστό της πόλης.

Eντός ολίγων ημερών η UrbanAct κυκλοφορεί και την δεύτερη έκδοση του χάρτη του “Υπαίθριου υ Δημόσιων Τοιχογραφιών” της πόλης του Βόλου, ο οποίος υλοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΟΤ.

Ο χάρτης διανέμεται δωρεάν σε σημεία της πόλης, υπάρχει και στην ιστοσελίδα www.urbanact.gr και περιλαμβάνει φωτό και απεικόνιση των σημείων όπου βρίσκονται όλες οι τοιχογραφίες.

Για να μπορεί ο κάτοικος ή ο επισκέπτης της πόλης να τις περιηγηθεί και να τη “γνωρίσει” μέσω των τοιχογραφιών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση