Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ολοκληρώθηκε για φέτος το “CityCall”
Ολοκληρώθηκε για φέτος το “CityCall”

Ολοκληρώθηκε για φέτος το “CityCall”

Το “CityCall”, το φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών που διοργανώνουν και υλοποιούν κάθε χρόνο στην πόλη του και τροφοδοτεί το μοναδικό στην “Υπαίθριο Μουσείο Τοιχογραφιών”, μόλις ολοκληρώθηκε για φέτος.

Η τελευταία τοιχογραφία, υλοποιήθηκε σε πολυκατοικία απέναντι από το παλιό εργοστάσιο “Οινοπνεύματος επι της οδού Κολοκοτρώνη 3. Συμμετείχε ο Ιταλός καλλιτέχνης Mattia Campo Dall'Orto.

Ο τίτλος της τοιχογραφίας είναι “A day in a diary of a Voiceless” και είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα . Απεικονίζει έναν σκύλο σε σώμα ανθρώπου, να γράφει στο ημερολόγιο του, την καθημερινότητά του.

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης: “Τι γίνεται αν μπορούσε ένας αδέσποτος να μιλήσει; Τι γίνεται αν μπορούσε να γράψει ένα ημερολόγιο; Πόσες ιστορίες θα μπορούσε να πει; Ιστορίες για παγωμένες νύχτες, ζεστές ηλιόλουστες ημέρες, και εκπλήξεις, ανθρώπους που νοιάζονται ή επιθετικούς ανθρώπους…

Υπάρχουν τόσες πολλές άγνωστες ιστορίες που θα μπορούσαμε μόνο να φανταστούμε. Το έργο τέχνης αντιπροσωπεύει ένα υβριδικό πλάσμα που γράφει σε ένα ημερολόγιο ή διαβάζει τις εμπειρίες του από το παρελθόν”.

Τα εγκαίνια της τοιχογραφίας θα γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη στις 17.00, παρουσία του καλλιτέχνη και κατοίκων της περιοχής. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε, και όποιος το επιθυμεί με το κατοικίδιο του, για να ευχαριστήσουμε από κοντά το καλλιτέχνη, ο οποίος συμμετείχε αφιλοκερδώς και προσέφερε στην πόλη το έργο του.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου , του ΔΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, η συγκεκριμένη τοιχογραφία υποστηρίχτηκε και από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας.

Για όμορφες , με ελεύθερους υς χώρους και συμμετοχικούς .

"Αλιεύοντας" την είδηση