Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ολοκληρώνεται η έκθεση “μεταΜΟΡΦώΣΕΙς” στον Χώρο Τέχνης δ.
Ολοκληρώνεται η έκθεση “μεταΜΟΡΦώΣΕΙς” στον Χώρο Τέχνης δ.

Ολοκληρώνεται η έκθεση “μεταΜΟΡΦώΣΕΙς” στον Χώρο Τέχνης δ.

Έως την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα λειτουργεί στο Χώρο Τέχνης δ. (Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος) στο Βόλο η έκθεση έργων “μεταΜΟΡΦώΣΕΙς” της Ευρυς Αρκουδογιάννη, η οποία τα πρωινά αυτής της τελευταίας εβδομάδας της ς των δημιουργιών της υποδέχεται η ίδια τους επισκέπτες και τους ξεναγεί στο δικό της ξεχωριστό ταξίδι της Τέχνης.

Η έκθεση περιλαμβάνει δημιουργίες της Ευρυς Αρκουδογιάννη από την αρχή της πορείας της έως το σήμερα προσφέροντας μέσα από τη βιωματική προσέγγιση τον συγκερασμό τέχνης και τεχνικής με κυρίαρχη βάση την πρωταρχική ύλη της κλωστής ως σημείο επαφής και σημάδι αρχής και τέλους.

Έργα διαφόρων και διαφορετικών μορφών και ύφους διαχέουν την έννοια της δημιουργίας ως; αίσθημα άυλο και ταυτόχρονα απτό.

Η Ευριδίκη Αρκουδογιάννη γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε Εσωτερική Διακόσμηση και ραφικές Τέχνες στο “Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο” (Σχολή Δοξιάδη) με καθηγητές τους . Παρμακέλλη, Τ. Κατσουλίδη, Π. Ζουμπουλάκη, Στ. Λυδάκη.

Η μαθητεία δίπλα στους Κίτσο Μακρή και Χρύσανθο Χρήστου της πρόσφεραν γνώση και κυρίως αγάπη στην παράδοση και την ανάδειξή της μέσα από τις δημιουργίες της στο Εργαστήριο Χειροποίητων Υφαντών που λειτούργησε για τριάντα και πλέον χρόνια αφήνοντας καλλιτεχνική παρακαταθήκη και μοναδικό αποτύπωμα σε χώρους και σε όλη την Ελλάδα και στο .

Η μετάβαση ως μετεξέλιξη στον χώρο των εικαστικών αναδείχθηκε από την Αρκουδογιάννη παράλληλα

με άλλες δράσεις και αφορούν σε έργα και εγκαταστάσεις με κύριο χαρακτηριστικό το χρώμα που συμπορεύεται με ποικίλα υλικά όπως : κλωστές, ξύλο, μέταλλο, νέον, plexiglas.

Συμμετέχει σε ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια ως εισηγήτρια, ενώ αναλαμβάνει την επιμέλεια εκθέσεων και σχετικών διοργανώσεων. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Βόλο, στο Art Space στη Σαντορίνη, στην και αλλού.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Η έκθεση έργων “μεταΜΟΡΦώΣΕΙς” λειτουργεί στο Χώρο Τέχνης δ. 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση