Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει ζωγραφικά του έργα στο Χώρο Τέχνης δ.
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει ζωγραφικά του έργα στο Χώρο Τέχνης δ.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρουσιάζει ζωγραφικά του έργα στο Χώρο Τέχνης δ.

«Ότν ο δρόμος ονειρεύετι ουρανό»  από 17 Φεβρουαρίου 2023 στον Χώρο Τέχνης  δ.

Μια άλλη τέχνη, τη , με την οποία συνδιαλέγεται παρουσιάζει ο γνωστός τραγουδοποιός  Λουδοβίκος των Ανωγείων με έργα του στο Χώρο Τέχνης δ.  ( Χατζηαργύρη 4 – ) στο Βόλο.

Η έκθεση με τίτλο «Όταν ο δρόμος ονειρεύεται ουρανό», που θα εγκαινιαστεί την  Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023  στις 7 το απόγευμα, περιλαμβάνει έργα  που αποτυπώνουν τοπία με την απόλυτη  αίσθηση ονειρικής προσέγγισης ουρανού και γης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η δρ. Ιστορικός της Τέχνης και Τεχνοκριτικός Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν «… τα έργα του χαρισματικού  Λουδοβίκου των Ανωγείων ταυτίζονται με μια δίχως προηγούμενο “ διαπασόν ''  στην εικαστική του πορεία.

Συνάμα αποτελούν και μια κορύφωση για όσους δεν έχουν ακόμη γνωρίσει πέραν του μουσικού του ταλέντου, το εικαστικό του χάρισμα….

Σύννεφα, λόφοι, οροπέδια, πεδιάδες, θαλασσινά τοπία και τοπία της νύχτας δοσμένα με έναν απόλυτα χαρισματικό, εικαστικά, τρόπο με φωσφορίζοντα σε ένταση κομβικά «σημεία»  ενορχηστρώνονται σε έναν δίχως προηγούμενο διαχρονικό ύμνο…».

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων γεννήθηκε στα Ανώγεια Ρεθύμνου της Κρήτης.

Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ αλλά τον κέρδισε η μουσική όταν το 1979  γνωρίστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι, που διοργάνωνε με το ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Μουσικές ιορτές. Είναι συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής, και ζωγράφος.

Έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση των Υακινθείων, ως πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι των Υακινθείων εκδηλώσεων.

Με τη ασχολείται από παιδί κερδίζοντας επαίνους από τους  ενώ την παρότρυνση να λάβει μαθήματα έλαβε από την φίλη του καθηγήτρια στην  Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα του έδωσε την ευκαιρία ως ακροατής να παρακολουθήσει μαθήματα στο εργαστήρι του Δημοσθένη Κοκκινίδη όπου έκανε σχέδιο για δύο χρόνια.

Από τότε έως τώρα παράλληλα με τη μουσική ασχολείται με τη ζωγραφική.

Την έκθεση στο Βόλο «Όταν ο δρόμος ονειρεύεται ουρανό» ο Λουδοβίκος των Ανωγείων  την αφιερώνει στον Βαγγέλη Παπαθανασίου δηλώνοντας «… Είχα την τύχη να είμαι ένας από τους φίλους του εκλεκτού των Μουσών Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Ένα κόσμημα πάνω στην κόσμο. Η θάλασσα της ς Ιωλκού τον γέννησε και του χάρισε το γαλάζιο βλέμμα, την δροσερή της αύρα και τον «έχρισε» κωπηλάτη στην «Αργώ» για το μακρινό ταξίδι του Ιάσονα. Μας έμαθε πώς για να δούμε  τα άστρα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και την ωραία μουσική του συνόδεψε  παρηγορητικά την ανθρώπινη μοίρα στην προσπάθειά της για το άγνωστο σύμπαν. Ένας αστερισμός φέρει ήδη το όνομά του “Vangelis 6354” που θα λάμπει για πάντα.

Ο άγγελος του ΚΑΛΟΥ, του ΕΥ της αγγελίας. Πριν λίγους μήνες πήρε το  “δρόμο που ονειρεύεται ουρανό”. Αναλήφθηκε εκεί που από πάντα ανήκε».

Η έκθεση έργων του Λουδοβίκου των Ανωγείων στο Βόλο, στο Χώρο Τέχνης δ. θα διαρκέσει έως 14/3/022.

Λειτουργεί Τρίτη , Τετάρτη , Πέμπτη , Παρασκευή 11:00 με 14:00 και 16:30 με 21:00 ,

Σάββατο 11:00 με 14:30 . Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλεφ. 6978186878.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση