Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ο εικαστικός Νίκος Ποδιάς εκθέτει στο Χώρο Τέχνης ΄΄δ.΄΄
Ο εικαστικός Νίκος Ποδιάς εκθέτει στο Χώρο Τέχνης ΄΄δ.΄΄

Ο εικαστικός Νίκος Ποδιάς εκθέτει στο Χώρο Τέχνης ΄΄δ.΄΄

 

Το Σάββτο 3 οεμβρίου 2018 το μεσημέρι στις 13.00 θ πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού εικαστικού ίκου Ποδιά με τίτλο ¨ Into the storm gently ΄΄ στο Χώρο ς ΄΄δ.΄΄ ( Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος ).

Στην έκθεση ο καταξιωμένος καλλιτέχνης θα παρουσιάσει έργα για τα οποία αντλεί την έμπνευσή του από μία ευρεία γκάμα ερεθισμάτων.

Ο γεννήθηκε στην . Το 1999 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών , όπου σπούδασε ζωγραφική με καθηγητή τον Δημήτρη Μυταρά και σκηνογραφία με καθηγητή τον Γιώργο Ζιάκα.Το 2001 ως υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση ολοκλήρωσε της μεταπτυχιακές του σπουδές στη σκηνογραφία στο Central Saint Martins college of Art end design του Λονδίνου και στην Hochchule furGestaltung und Kunst της Ζυρίχης. Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις του έργου του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στο Βόλο.

Ο Ποδιάς είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που συνεχώς πειραματίζεται με διάφορα μέσα και τεχνικές.Αναφέρει χαρακτηριστικά για τον καλλιτέχνη η Γιούλα Παπαδοπούλου, εικαστικός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Video Artταλισμανικά πουκάμισα εμπεριέχει μνήμες από μία προσωποποιημένη ή συλ χρήση, μια μοναχική η κοινωνική ιεροτελεστία τσαγιού.

Πολλαπλοί είναι οι συσχετισμοί μεταξύ των διαφορετικών έργων της έκθεσης, που δημιουργούν, αν με την πορεία της περιπλάνησης του ματιού και της σκέψης, διαφορετικές αφηγήσεις.

‘Ολα αυτά τα στοιχεία πλάθουν ένα εικαστικό και ποιητικό κόσμο που, μέσα από μία σειρά δίπολα ( ζωή/θάνατος , παρουσία/κενό , αγάπη/πόλεμος, ευθραυστότητα/σκληρότητα , προστασία/κίνδυνος , υλικό/άυλο , αντοχή/φθορά ) καταλήγει να είναι μία πλήρης μικρογραφία και μία άχρονη ιστοριογραφία του κόσμου.

Διάρκεια έκθεσης 3 έως 24 Νοεμβρίου 2018.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση