Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ο εικαστικός Νίκος Ποδιάς εκθέτει στο Χώρο Τέχνης ΄΄δ.΄΄
Ο εικαστικός Νίκος Ποδιάς εκθέτει στο Χώρο Τέχνης ΄΄δ.΄΄

Ο εικαστικός Νίκος Ποδιάς εκθέτει στο Χώρο Τέχνης ΄΄δ.΄΄

 

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 το μεσημέρι στις 13.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού εικαστικού Νίκου Ποδιά με τίτλο ¨ Into the storm gently ΄΄ στο Χώρο Τέχνης ΄΄δ.΄΄ ( Χατζηαργύρη 4 – ).

Στην έκθεση ο καταξιωμένος καλλιτέχνης θα παρουσιάσει έργα για τα οποία αντλεί την έμπνευσή του από μία ευρεία γκάμα ερεθισμάτων.

Ο Νίκος Ποδιάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το 1999 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών , όπου σπούδασε ζωγραφική με καθηγητή τον Δημήτρη Μυταρά και σκηνογραφία με καθηγητή τον Γιώργο Ζιάκα.Το 2001 ως υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση ολοκλήρωσε της μεταπτυχιακές του σπουδές στη σκηνογραφία στο Central Saint Martins college of Art end design του υ και στην Hochchule furGestaltung und Kunst της Ζυρίχης. Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις του υ του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στο Βόλο.

Ο Ποδιάς είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που συνεχώς πειραματίζεται με διάφορα μέσα και τεχνικές.Αναφέρει χαρακτηριστικά για τον καλλιτέχνη η Γιούλα Παπαδοπούλου, εικαστικός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Video Artταλισμανικά πουκάμισα εμπεριέχει μνήμες από μία προσωποποιημένη ή συλλογική χρήση, μια μοναχική η κοινωνική ιεροτελεστία τσαγιού.

Πολλαπλοί είναι οι συσχετισμοί μεταξύ των διαφορετικών έργων της έκθεσης, που δημιουργούν, αν με την της περιπλάνησης του ματιού και της σκέψης, διαφορετικές αφηγήσεις.

‘Ολα αυτά τα στοιχεία πλάθουν ένα εικαστικό και ποιητικό κόσμο που, μέσα από μία σειρά δίπολα ( / , παρουσία/κενό , /πόλεμος, ευθραυστότητα/σκληρότητα , /κίνδυνος , υλικό/άυλο , αντοχή/φθορά ) καταλήγει να είναι μία πλήρης μικρογραφία και μία άχρονη ιστοριογραφία του κόσμου.

Διάρκεια έκθεσης 3 έως 24 Νοεμβρίου 2018.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση