Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ο ΑΣΤΕΡΗΣ ΓΚΕΚΑΣ εκθέτει στο Χώρο Τέχνης ” δ. ”
Ο ΑΣΤΕΡΗΣ ΓΚΕΚΑΣ  εκθέτει στο Χώρο Τέχνης  ” δ. ”

Ο ΑΣΤΕΡΗΣ ΓΚΕΚΑΣ εκθέτει στο Χώρο Τέχνης ” δ. ”

Την Τετάρτη 17-1-2018 στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού εικαστικού Αστέρη Γκέκα με τίτλο ” ψηλά ” στο Χώρο Τέχνης ” δ. ”(Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος  Βόλος.)
   Στην έκθεση, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης θα παρουσιάσει εμπνευσμένα από τρεις κυρίως  που αντλεί το εικονογραφικό του κόσμο, από την ιστορική πραγματικότητα του τόπου ( Λιτόχωρο, Όλυμπος, Μακεδονία, Μικρασία κ.α.), από την την και την μουσική καθώς και από το πλήθος συμβόλων και σχηματοποιημένων ιδεών του τη γυναίκα (ως νύφη,  μούσα, μητέρα) τους χαρταετούς , τη φύση, τα δένδρα και προπάντων το πλήθος των διακοσμητικών μοτίβων που αντλεί από την διαχρονική ελληνική παράδοση.
   Ο Αστέρης Γκέκας γεννήθηκε το 1954 στο Λιτόχωρο Ολύμπου. Προσέγγισε την με βάση το έμφυτο ταλέντο του πραγματοποιώντας ελεύθερες σπουδές στη χαρακτική.
Σταθμός στην εικαστική του παιδεία ήταν η μαθητεία του κοντά στον γλύπτη Ν. Μιχελιδάκη.
Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην και το εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα, Λευκωσία, Βρυξέλες , ΝτίισελνορφΕσσεν κ.α.) και έχει συμμετάσχει σε πάμπολλες ομαδικές εκθέσεις.
   Πνεύμα ανήσυχο ο Γκέκας θα μπορούσε να θεωρηθεί συγχρόνως και μικρο-ξυλογλύπτης, ζωγράφος, γλύπτης, ποιητής, μουσικός και παραγωγός ονείρων και συναισθημάτων.
Τα του, όπως αναφέρει για τον εικαστικό ο τεχνοκριτικός Χάρης Καμπουρίδης, έχουν έντονη την δυναμική του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, αλλά ταυτόχρονα και την τρυφερότητα της λυρικής αφαίρεσης χωρίς όμως να χάνεται και το εννοιολογικό υπόστρωμα του πουαντιγισμού.
Οι πινελιές αυτές του ζωγράφου έχουν έναν έντονα προσωπικό χαρακτήρα, μοιάζουν με δυναμικές εκφράσεις ψυχής σαν από επίμονο καλέμι γλύπτη ή χαράκτη, σημάδια που διαμορφώνουν την νέα φόρμα μεθοδικά μεν αλλά και με εσωτερική ορμή ασυγκράτητη και πρωτόγονη.
   Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από  17-1-2018  έως  14-2-2018.
 
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία Ολυμπιακού Βόλου με Σέζαρ Κότο #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/uHXcCs4qHX -

  • Πολωνία και χώρες Βαλτικής σπεύδουν στο πλευρό της Ουκρανίας φοβούμενες ρωσική επίθεση - https://t.co/i94li8hV04… -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μεταφορά πολικών αερίων μαζών προς την Ελλάδα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/rU1ZGAsptH -

"Αλιεύοντας" την είδηση