Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ο Αρχιμήδης και η εποχή του
Ο Αρχιμήδης και η εποχή του

Ο Αρχιμήδης και η εποχή του

(Από το Κοτσανά αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας) «δώσε μου τόπο να σταθώ και θα κινήσω τη γη…»

Σε επαναλειτουργία τίθεται η έκθεση  Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ. Στις 17 Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες της για το κοινό ή έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο αρχαίο Έλληνα μαθηματικό, μηχανικό, φυσικό, εφευρέτη και αστρονόμο Αρχιμήδη…

Το Αρχιμήδη του κ. Κοτσανά που βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία με τις μοναδικές διαδραστικές ανακατασκευασμένες εφευρέσεις θα φιλοξενηθούν στο χώρο του Ergon Showground,περιμένοντας τους επισκέπτες να αναφωνήσουν Εύρηκα! και να ζήσουν την έξαψη της ανακάλυψης.

Η προσοχή στις λεπτομέρειες και η ακρίβεια με την οποία κατασκευάζονται τα εκθέματα, έχουν εκτιμηθεί διεθνώς καθώς οι εκθέσεις του κ. Κοτσάνα έχουν φιλοξενηθεί σε πολλές του κόσμου.

Το θαυμαστό πλανητάριο, το ακριβές υδραυλικό ωρολόγιο, το χερσαίο και θαλάσσιο οδόμετρο, το φοβερό ατμοτηλεβόλο, το γιγαντιαίο καταπέλτη, το γερανό τριδιάστατης κίνησης, τον πανίσχυρο βαρουλκό, το εντυπωσιακό (ο)στομάχιο, τα εμπρηστικά κάτοπτρα, τον υδραυλικό κοχλία του Αρχιμήδη , είναι μερικά μόνα από τα εκθέματα που θα δούνε οι επισκέπτες της έκθεσης. Εκτός από τους ξεναγούς, τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (στα ελληνικά και αγγλικά) όπως επεξηγηματικές και γιγαντοαφίσες με πολλές πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια, φωτογραφίες και πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές ενώ πολλά από τα εκθέματα είναι διαδραστικά.

Υποψήφιο Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2019, Το Μουσείο είναι μέλος του ICOM – Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μουσείων Πιστοποιημένο από Υπουργείου Πολιτισμού κ Αθλητισμού και την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός».

Διακρίσεις:

2ο καλύτερο στην στα κρυμμένα θεματικά μουσεία

1ο στην στα θεματικά μουσεία

Tripadvisor : 2ο στις καλύτερες κριτικές των επισκεπτών μετά το μουσείο της Ακρόπολης.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

Δευτέρα με Παρασκευή από 8.30 πμ μέχρι 12:30 μμ.

ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Τετάρτη 18:00 μέχρι 21:00

Σάββατο 11:00 π.μ μέχρι 19:00

Κυριακή11:00 π.μ μέχρι 19:00

( διάρκεια επίσκεψης 45 λεπτά)

Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2421108616 – 6943167200.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα στην Σκιάθο - https://t.co/aJaipS28cP -

  • Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Ν. Αγχίαλο - https://t.co/Z6PorxbzTF -

  • Κορωναϊός: Το «αποτύπωμα» του Πάσχα – Πού παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων - https://t.co/k4Ez2xLASp -

"Αλιεύοντας" την είδηση