Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Η Μαρία – Ανδρομάχη Χατζηνικολάου εκθέτει στον χώρο Τέχνης ” δ. ”
Η Μαρία – Ανδρομάχη Χατζηνικολάου εκθέτει στον χώρο  Τέχνης  ” δ. ”

Η Μαρία – Ανδρομάχη Χατζηνικολάου εκθέτει στον χώρο Τέχνης ” δ. ”

Την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 στις 8:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης της γνωστής εικαστικού Μαρίας -Ανδρομάχης Χατζηνικολάου με τίτλο”Life Patterns” (Μοτίβα Ζωής) στο Χώρο Τέχνης ” δ.” (Χατζηαργύρη 4 – ).

Ο άξονας των θεμάτων που πραγματεύεται είναι το τρίπτυχο: Ιστορία-Μνήμη-Αρχεία. Με βάση τον θεματικό αυτό άξονα και με πλήρη γνώση ότι η αγράφηση του παρόντος και του μέλλοντος γίνεται μέσα από τα ίχνη του παρελθόντος, η Χατζηνικολάου δημιουργεί εικαστικά έργα, τα οποία προσδιορίζουν το παιχνίδι ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, την αλήθεια και την ψευδαίσθηση.

εννήθηκε στο Βόλο, είναι απόφοιτη της ΑΣΚΤ Αθηνών και μαθήτρια της Ρένας Παπασπύρου. Η Μαρία – Ανδρομάχη Χατζηνικολάου είναι μια καταξιωμένη εικαστικός στην Ελλάδα και την . Έχει συνεχή παρουσία σε πολλά projects, ατομικά και ομαδικά. Ήταν ιδρυτικό μέλος της ομάδας Φιλοπάππου, καθώς και ιδρύτρια και εμπνεύστρια της ομάδας Artspirators. Το της είναι πολύπλευρο και σύγχρονο.

Η Ιστορικός Τέχνης Μάγδα Κουέλου γράφει για τα Μοτίβα ζωής (Life Patterns): “Με ερευνητικά εργαλεία την , τη συλλογική μνήμη και τα αρχεία, με τεκμηρίωση και διεπιστημονική προσέγγιση, προσπαθεί να τροφοδοτήσει με νέες αναγνώσεις και απαντήσεις ερωτήματα που προκύπτουν από την ενασχόληση με το παρελθόν. Επαναδραστηριοποιεί και ανατροφοδοτεί την ιστορική μνήμη και παράλληλα κινητοποιεί την προσωπική βιωμένη μνήμη του θεατή-αποδέκτη. Σε μια αλληλεπίδραση της ιστορικής πληροφορίας με τα υλικά στοιχεία αυτής προχωρεί σε καλλιτεχνική πράξη-εργασία. Παράλληλα, τα έργα της στοιχειοθετούν ένα διάλογο ανάμεσα στην καλλιτεχνική πράξη και το αντικείμενο της ς-μνήμης, σε μια κάλυψης ρωγμών και κενών”.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 27 Μαρτίου έως 29 Απριλίου 2017 .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση