Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Η Μαρία – Ανδρομάχη Χατζηνικολάου εκθέτει στον χώρο Τέχνης ” δ. ”
Η Μαρία – Ανδρομάχη Χατζηνικολάου εκθέτει στον χώρο  Τέχνης  ” δ. ”

Η Μαρία – Ανδρομάχη Χατζηνικολάου εκθέτει στον χώρο Τέχνης ” δ. ”

Την Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 8:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης της γνωστής εικαστικού Μαρίας -Ανδρομάχης Χατζηνικολάου με τίτλο”Life Patterns” (Μοτίβα Ζωής) στο Χώρο Τέχνης ” δ.” (Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος Βόλος).

Ο άξονας των θεμάτων που πραγματεύεται είναι το τρίπτυχο: Ιστορία-Μνήμη-Αρχεία. Με βάση τον θεματικό αυτό άξονα και με πλήρη γνώση ότι η σκιαγράφηση του παρόντος και του μέλλοντος γίνεται μέσα από τα ίχνη του παρελθόντος, η Χατζηνικολάου δημιουργεί εικαστικά έργα, τα οποία προσδιορίζουν το παιχνίδι ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, την αλήθεια και την ψευδαίσθηση.

Γεννήθηκε στο Βόλο, είναι απόφοιτη της ΑΣΚΤ Αθηνών και της Ρένας Παπασπύρου. Η Μαρία – Ανδρομάχη Χατζηνικολάου είναι μια καταξιωμένη εικαστικός στην και την Ευρώπη. Έχει συνεχή παρουσία σε πολλά projects, ατομικά και ομαδικά. Ήταν ιδρυτικό μέλος της ομάδας Φιλοπάππου, καθώς και ιδρύτρια και εμπνεύστρια της ομάδας Artspirators. Το έργο της είναι πολύπλευρο και σύγχρονο.

Η Ιστορικός Τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου γράφει για τα Μοτίβα ζωής (Life Patterns): “Με ερευνητικά εργαλεία την ιστορία, τη συλλογική μνήμη και τα αρχεία, με τεκμηρίωση και διεπιστημονική προσέγγιση, προσπαθεί να τροφοδοτήσει με νέες αναγνώσεις και απαντήσεις ερωτήματα που προκύπτουν από την ενασχόληση με το παρελθόν. Επαναδραστηριοποιεί και ανατροφοδοτεί την ιστορική μνήμη και παράλληλα κινητοποιεί την προσωπική βιωμένη μνήμη του θεατή-αποδέκτη. Σε μια αλληλεπίδραση της ιστορικής πληροφορίας με τα υλικά στοιχεία αυτής προχωρεί σε καλλιτεχνική πράξη-εργασία. Παράλληλα, τα της στοιχειοθετούν ένα διάλογο ανάμεσα στην καλλιτεχνική πράξη και το αντικείμενο της ιστορίας-μνήμης, σε μια κάλυψης ρωγμών και κενών”.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 27 Μαρτίου έως 29 Απριλίου 2017 .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

  • Ι.Σ.Θ.:Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων κατά την διάρκεια της πανδημίας από τις Νοσοκομειακές Μονά… - https://t.co/v9ASgmCbKB -

"Αλιεύοντας" την είδηση