Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος του περιοδικού “Ιωλκός”
Κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος του περιοδικού “Ιωλκός”

Κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος του περιοδικού “Ιωλκός”

Η έκδοση ενός πολιτιστικού περιοδικού αποτελεί αναμφίβολα  πολιτιστικό γεγονός από μόνο του. Κι αυτό επειδή συμβάλλει στην ανάδειξη πολιτιστικών δράσεων στην περιοχή μας, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει  απόψεις, θέσεις, προβληματισμούς ανθρώπων οι οποίοι ο καθένας από το δικό του μετερίζι ασχολείται με τον πολιτισμό και  συνδιαμορφώνει το πολιτιστικό γίγνεσθαι στον τόπο μας.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» προχώρησε στην περιοδική αυτή έκδοση  με βασική του επιδίωξη να λειτουργήσει ως  χώρος δημιουργικής έκφρασης, να ανοίξει ορίζοντες ελεύθερης  έκφρασης και κατάθεσης απόψεων, ανταλλαγής ιδεών και σκέψεων μεταξύ των πολιτών, αλλά και να προβάλλει προσωπικότητες της περιοχής οι οποίες άφησαν μια σημαντική πνευματική παρακαταθήκη με τον γραπτό τους λόγο, αλλά και γενικότερα άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους με την δράση τους, αλλά και με την ίδια την ζωή τους.

Το δεύτερο τεύχος  περιλαμβάνει   στο πρώτο μέρος  ένα εξαιρετικό στον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη  του Κέντρου πολιτισμού, τον Γιάννη Μουγογιάννη.

Ο  Γιάννης Μουγογιάννης γέννημα και θρέμμα αυτής της πόλης, την υπηρέτησε με όλες του τις πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις στο τομέα της δημοσιογραφίας με μια  γνήσια διάθεση αγάπης και προσφοράς.

Υπήρξε  ένας ακούραστος εργάτης της πένας και μέσα από τα γραπτά του αναδεικνύεται μια διαχρονική συνηγορία για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τον σεβασμό, τον αντιρατσισμό και ένας προβληματισμός για την κρίση των αξιών, που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια ως κοινωνία. Με κάθε ευκαιρία πρόβαλε την  ανάγκη της ηθικής βελτίωσης της κοινωνίας μας και επί πλέον  με εύστοχο τρόπο ανέλυε  θέματα που είχαν  σχέση με την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την και πολλά άλλα.

Αγαπημένοι φίλοι του καταθέτουν απόψεις και συναισθήματα για ένα άνθρωπο που αγάπησαν, συνεργάστηκαν  και συμπορεύτηκαν  όλα αυτά τα χρόνια στα κοινωνικά και  πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Ξεφυλλίζοντας το περιοδικό ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις του Κέντρου  τη χρονιά που πέρασε, δράσεις που έχουν σχέση όχι μόνο με το πολιτισμός , αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει στον τομέα της κοινωνικής παρέμβασης .

Το άρθρο- περιήγηση στο μουσείο της πόλης του με κεντρικό θέμα της έκθεσης « Βόλος- Νέα Ιωνία: τόσο μακριά, τόσο κοντά», αλλά και η παρουσίαση του Δικτύου Μουσείων του Βόλου, όπου αναμφίβολα αποτελούν  ένα  σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς, μας «προκαλεί»  να τα επισκεφθούμε και να τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Τέλος με τις βιβλιοπαρουσιάσεις  και την σελίδα αφιερωμένη στην ποίηση ολοκληρώνεται η ύλη του.

Είναι μια εξαιρετική έκδοση όπου τα σημαντικά άρθρα που περιέχει σε συνδυασμό με το φωτογραφικό του υλικό  είναι μια ευχάριστη «πρόκληση» για τον αναγνώστη.

Το περιοδικό διατίθεται στο « Δίαυλο»  και στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση