Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Κεραμική, μια εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά 
Κεραμική, μια εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά 

Κεραμική, μια εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά 

Η ενασχόληση με τον πηλό αποτελεί μια εναλλακτική δραστηριότητα που εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και προσφέρει ελευθερία έκφρασης, επαφή με την τέχνη και την παράδοση. Η κεραμική είναι μια τέχνη που τα αγαπούν ιδιαίτερα και ο πηλός ένα ασφαλές υλικό που απελευθερώνει την δημιουργική τους έκφραση, ενώ μέσα από το διασκεδαστικό παιχνίδι της κατασκευής κεραμικών αντικειμένων, βελτιώνονται τόσο οι κινητικές, όσο και οι νοητικές και οργανωτικές τους δεξιότητες.

Στο λειτουργούν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και σχεδιάζονται ποικίλα προγράμματα για ηλικίας 5- 12 ετών, κατάλληλα για την ηλικία και τις δυνατότητες του κάθε παιδιού.

Τα εξερευνούν και ανακαλύπτουν τις απεριόριστες δυνατότητες του υλικού, βρίσκοντας δημιουργικούς τρόπους και στρατηγικές με σκοπό να κάνουν πράξη της ιδέες τους και να τις αποτυπώσουν στον πηλό.

Παράλληλα, έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές τέχνης, καθώς ένα βιβλίο, ένα μουσικό ή ένα ζωγραφικό μπορεί να αποτελέσουν προοργανωτή και αφόρμηση για το θέμα που θα επιλέξουμε.

Eνώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε προσεγγίζονται διαθεματικά, δίνοντας τη δυνατότητα στο παιδί να ανακαλύψει τις κλίσεις και τις δεξιότητές του.

Με την καθοδήγηση έμπειρων εμψυχωτών-κεραμιστών και με οδηγό τη φαντασία, τα βιώνουν την εμπειρία συμμετοχής σε ένα εργαστήριο κεραμικής και γίνονται τα ίδια μικροί κεραμίστες που απολαμβάνουν τόσο τη διαδικασία κατασκευής όσο και τις ολοκληρωμένες δημιουργίες τους.

Τα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ) της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου στις οποίες μπορείτε να απευθύνεστε για δωρεάν συμμετοχή και του δικού σας παιδιού στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ είναι:

  1. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – Νικαίας και Ζέρβα, Νέα Ιωνία – 2421091316

  2. ΚΔΑΠ ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ – Μυτιλήνης και Χαλκηδώνος, Νέα Ιωνία – 2421091113

  3. ΚΔΑΠ ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ – 8ο χλμ. Εθνικής Οδού Βόλου -Τσαγκαράδας – 2428094000

  4. ΚΔΑΠ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – Νεαπόλεως 76, Βόλος – 2421064336

  5. ΚΔΑΠ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – Πορταριά – 2428099925

  6. ΚΔΑΠ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ – Χρήστου Λούλη και Εφέσσου 52, Νέα Ιωνία – 2421068978.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση