Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Κεραμική, μια εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά 
Κεραμική, μια εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά 

Κεραμική, μια εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά 

Η ενασχόληση με τον πηλό αποτελεί μια εναλλακτική δραστηριότητα που εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και προσφέρει ελευθερία έκφρασης, επαφή με την τέχνη και την παράδοση. Η κεραμική είναι μια τέχνη που τα παιδιά αγαπούν ιδιαίτερα και ο πηλός ένα ασφαλές υλικό που απελευθερώνει την δημιουργική τους έκφραση, ενώ μέσα από το διασκεδαστικό παιχνίδι της κατασκευής κεραμικών αντικειμένων, βελτιώνονται τόσο οι κινητικές, όσο και οι νοητικές και οργανωτικές τους δεξιότητες.

Στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο λειτουργούν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και σχεδιάζονται ποικίλα προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5- 12 ετών, κατάλληλα για την ηλικία και τις δυνατότητες του κάθε παιδιού.

Τα παιδιά εξερευνούν και ανακαλύπτουν τις απεριόριστες δυνατότητες του υλικού, βρίσκοντας δημιουργικούς τρόπους και στρατηγικές με σκοπό να κάνουν πράξη της ιδέες τους και να τις αποτυπώσουν στον πηλό.

Παράλληλα, έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές τέχνης, καθώς ένα βιβλίο, ένα μουσικό ή ένα ζωγραφικό έργο μπορεί να αποτελέσουν προοργανωτή και αφόρμηση για το θέμα που θα επιλέξουμε.

Eνώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε προσεγγίζονται διαθεματικά, δίνοντας τη δυνατότητα στο παιδί να ανακαλύψει τις κλίσεις και τις δεξιότητές του.

Με την καθοδήγηση έμπειρων εμψυχωτών-κεραμιστών και με οδηγό τη φαντασία, τα παιδιά βιώνουν την εμπειρία συμμετοχής σε ένα εργαστήριο κεραμικής και γίνονται τα ίδια μικροί κεραμίστες που απολαμβάνουν τόσο τη διαδικασία κατασκευής όσο και τις ολοκληρωμένες δημιουργίες τους.

Τα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ) της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου στις οποίες μπορείτε να απευθύνεστε για δωρεάν συμμετοχή και του δικού σας παιδιού στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ είναι:

  1. ΚΔΑΠ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – Νικαίας και Ζέρβα, Νέα Ιωνία – 2421091316

  2. ΚΔΑΠ ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ – Μυτιλήνης και Χαλκηδώνος, Νέα Ιωνία – 2421091113

  3. ΚΔΑΠ ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ – 8ο χλμ. Εθνικής Οδού Βόλου -Τσαγκαράδας – 2428094000

  4. ΚΔΑΠ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – Νεαπόλεως 76, Νεάπολη Βόλος – 2421064336

  5. ΚΔΑΠ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – Πορταριά – 2428099925

  6. ΚΔΑΠ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ – Χρήστου Λούλη και Εφέσσου 52, Νέα Ιωνία – 2421068978.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση