Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Εικαστική έκθεση “Συγγενείς Διαφορετικότητες” στον Χώρο Τέχνης ” δ. ”
Εικαστική έκθεση  “Συγγενείς Διαφορετικότητες” στον Χώρο  Τέχνης ” δ. ”

Εικαστική έκθεση “Συγγενείς Διαφορετικότητες” στον Χώρο Τέχνης ” δ. ”

Ο Χώρος Τέχνης ” δ. ”παρουσιάζει έργα  καλλιτεχνών που εκτέθηκαν την προηγούμενη περίοδο καθώς και έργα που έχουν επιλεγεί από εργαστήρια καλλιτεχνών που μελλοντικά πρόκειται να συνεργαστούν και από ιδιωτικές συλλογές, με τίτλο έκθεσης “ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΕΣ”.

Θα εκτεθούν έργα των : Π. Σάμιου , Α. Ψυχούλη , Ι. Μιναρετζόπουλου , Μαρ. Παπαδημητρίου , Μ. Μανουσάκη , Π. Γράββαλου , Κ. Κομνηνού , Ν. Ποδιά , Α. Φασιανού , Μ. Βαμβακάρη , Σ. Λάσκου , Μαρ. Χατζηνικολάου ,Α. Ντελάκου ,  Σ. Κόκκινου κ.ά.

Συγγενείς  Διαφορετικότητες  #1 Deposition

Αποφεύγοντας συνειδητά κάθε προσπάθεια ομαδοποίησης του καλλιτεχνικού έργου η έκθεση «» εστιάζει στην ανομοιογένεια και στην δύναμη της αφήγησης που μπορεί να προκύψει από την συνύπαρξη εντελώς διαφορετικών εικαστικών διαλέκτων.

Η αναφορά σε «συγγένειες» είναι εκούσια καταχριστική και αναφέρεται σε εξωγενείς παράγοντες και σε μια άνευ όρων υποκειμενικότητα. Το βλέμμα ενός ερασιτέχνη συλλέκτη, το ένστικτο του γκαλερίστα, η τακτική ενός επιμελητή είναι παράγοντες που δημιουργούν αθροίσματα έργων από καλλιτέχνες που συχνά δεν σχετίζονται μεταξύ τους ούτε ιδιοσυγκρασιακά, ούτε εκφραστικά, ούτε καν ηλικιακά.

Η έκθεση δεν επιχειρεί να ερευνήσει το αστάθμητο γούστο που φτιάχνει αυτά τα σύνολα αλλά την ίδια την ως πεδίο γέννησης μιας άλλης, νέας πραγματικότητας, παραγωγικής και συμβιωτικής μέσα στις συγκρούσεις της.

Οι «» θα αποτελέσουν σειρά εκθέσεων της αίθουσας Τέχνης «δ» με εναλλαγές στον επιμελητικό ρόλο. Διαφορετικοί επιμελητές θα έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν συγκεκριμένα έργα από το εικαστικό απόθεμα της γκαλερί, των εργαστηρίων των καλλιτεχνών που συνεργάζονται ή πρόκειται μελλοντικά να συνεργαστούν μαζί της και από ιδιωτικές συλλογές.

Επιμελητής  Αλέξανδρος Ψυχούλης

 

” δ. ”

Χ Ω Ρ Ο Σ  Τ Ε Χ Ν Η Σ

Χατζηαργύρη 4

Ώρες λειτουργίας : ΔΕΥΤ 19:00 – 21:30

ΤΡΙΤ. . ΠΑΡ.  11:00 – 14:00 και  18:30 – 21:30

ΤΕΤ. ΣΑΒΒ.  11:00 – 15:00  ή κατόπιν στο 6978186878

Διάρκεια :             21 ΣΕΠ   –   19  ΟΚΤ  

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού Βόλου ζητά ο #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/jcBCxSRRTd -

  • Δικογραφία για ηλεκτρονική απάτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/Ry6FRO09mK -

  • Ελευθερία των ΜΜΕ και πολυφωνία: Ξεκινάει πρόγραμμα παρακολούθησης της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης… - https://t.co/TERC85BOdv -

"Αλιεύοντας" την είδηση