Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Εικαστική έκθεση “Συγγενείς Διαφορετικότητες” στον Χώρο Τέχνης ” δ. ”
Εικαστική έκθεση  “Συγγενείς Διαφορετικότητες” στον Χώρο  Τέχνης ” δ. ”

Εικαστική έκθεση “Συγγενείς Διαφορετικότητες” στον Χώρο Τέχνης ” δ. ”

Ο Χώρος ς ” δ. ”προυσιάζει έργ  καλλιτεχνών που εκτέθηκαν την προηγούμενη περίοδο καθώς και έργα που έχουν επιλεγεί από εργαστήρια καλλιτεχνών που μελλοντικά πρόκειται να συνεργαστούν και από ιδιωτικές συλλογές, με τίτλο έκθεσης “ΣΥΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΕΣ”.

Θα εκτεθούν έργα των : Π. Σάμιου , Α. Ψυχούλη , Ι. Μιναρετζόπουλου , Μαρ. Παπαδημητρίου , Μ. Μανουσάκη , Π. ράββαλου , Κ. Κομνηνού , Ν. Ποδιά , Α. Φασιανού , Μ. Βαμβακάρη , Σ. Λάσκου , Μαρ. Χατζηνικολάου ,Α. Ντελάκου ,  Σ. Κόκκινου κ.ά.

Συγγενείς  Διαφορετικότητες  #1 Deposition

Αποφεύγοντας συνειδητά κάθε προσπάθεια ομαδοποίησης του καλλιτεχνικού έργου η έκθεση «Συγγενείς Διαφορετικότητες» εστιάζει στην ανομοιογένεια και στην δύναμη της αφήγησης που μπορεί να προκύψει από την συνύπαρξη εντελώς διαφορετικών εικαστικών διαλέκτων.

Η σε «συγγένειες» είναι εκούσια καταχριστική και αναφέρεται σε εξωγενείς παράγοντες και σε μια άνευ όρων υποκειμενικότητα. Το βλέμμα ενός ερασιτέχνη συλλέκτη, το ένστικτο του γκαλερίστα, η τακτική ενός επιμελητή είναι παράγοντες που δημιουργούν αθροίσματα έργων από που συχνά δεν σχετίζονται μεταξύ τους ούτε ιδιοσυγκρασιακά, ούτε εκφραστικά, ούτε καν ηλικιακά.

Η έκθεση δεν επιχειρεί να ερευνήσει το αστάθμητο γούστο που φτιάχνει αυτά τα σύνολα αλλά την ίδια την διαφορετικότητα ως πεδίο γέννησης μιας άλλης, νέας πραγματικότητας, παραγωγικής και συμβιωτικής μέσα στις της.

Οι «Συγγενείς Διαφορετικότητες» θα αποτελέσουν σειρά εκθέσεων της αίθουσας Τέχνης «δ» με εν στον επιμελητικό ρόλο. Διαφορετικοί επιμελητές θα έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν συγκεκριμένα έργα από το εικαστικό απόθεμα της γκαλερί, των εργαστηρίων των καλλιτεχνών που συνεργάζονται ή πρόκειται μελλοντικά να συνεργαστούν μαζί της και από ιδιωτικές συλλογές.

Επιμελητής  Αλέξανδρος Ψυχούλης

 

” δ. ”

Χ Ω Ρ Ο Σ  Τ Ε Χ Ν Η Σ

Χατζηαργύρη 4 Βόλος

Ώρες λειτουργίας : ΔΕΥΤ 19:00 – 21:30

ΤΡΙΤ. ΠΕΜ. ΠΑΡ.  11:00 – 14:00 και  18:30 – 21:30

ΤΕΤ. ΣΑΒΒ.  11:00 – 15:00  ή κατόπιν ραντεβού στο 6978186878

Διάρκεια :             21 ΣΕΠ   –   19  ΟΚΤ  2016

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση