Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έργα του Αστέρη Γκέκα στο Open Office Volos
Έργα του Αστέρη Γκέκα στο Open Office Volos

Έργα του Αστέρη Γκέκα στο Open Office Volos

Ο Ελληνορωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Ν. παρουσιάζει την εικαστική έκθεση του επίτιμου μέλους Αστέρη κέκα:  Ποιητές της εικόνας: Θ. ΑΟΠΟΥΛΟΣ – Α. ΚΟΦΣΚΙ στον χώρο του OPEN OFFICE VOLOS (K. Καρτάλη 62-68, 2ος όρ, με ).

Εγκαίνια το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου, στις 12.30.

 

Ο Ελληνορωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίας & Συνεργασίας ν. με την πολυετή προσφορά του φέρνει ακόμη πιο κοντά τους δύο λαούς με εργαλείο τον πολιτισμό. 

Συμβαίνει δύο παγκόσμιας αξίας μεγάλοι σύγχρονοι σκηνοθέτες, ο Α.Ταρκόφσκι και ο Θ. Αγγελόπουλος που γνωρίσαμε το μεγαλειώδες έργο τους να έχουν κοινά σημεία.

Ένας Ρώσος και ένας Έλληνας – δύο ποιητές της εικόνας, στο μελαγχολικό ύφος τους συνεπαίρνουν το αίσθημα και την εστία του βλέμματος.

Ονειροπόλοι και οι δύο, προφήτες του μέλλοντος, επεσήμαναν με ουσιαστικό τρόπο την ανθρώπινη τραγική παρουσία.

Οι πρώτες σημειώσεις του διάσημου Έλληνα εικαστικού, του Αστέρη Γκέκα, είναι η αρχή μιας ευρύτερης μελέτης εργασίας και βαδίζουν σε δρόμους όπου οι φανοστάτες τους φωτίζονται από το φως των ταινιών τους  και φιλοδοξούν να εγείρουν νέες συζητήσεις για τις σκέψεις, το βλέμμα αυτών των δύο παγκόσμιων κινηματογραφιστών.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 

Η έκθεση πραγματοποιείται με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης έναντι του Covid-19.

Η προσέλευση στο χώρο γίνεται με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test. 

Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα, από τις 7/11 έως 7/12 στο χώρο του Open Office Volos (Κ. Καρτάλη 62-68 με ,, 2ος όροφος) Δευτέρα – Παρασκευή 11:00-20:00.

Επι: 2421023099, info@openofficevolos.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση