Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έργα εμπνευσμένα από το ναυάγιο των Αντικυθήρων
Έργα εμπνευσμένα από το ναυάγιο των Αντικυθήρων

Έργα εμπνευσμένα από το ναυάγιο των Αντικυθήρων

Tης διακεκριμένης χαράκτριας Μαίρης Σχοινά στον Χώρο ς δ.

Στο Βόλο, στο Χώρο ς δ. θα παρουσιάσει το έργο της η διακεκριμένη χαράκτρια, γνωστή από τη συμμετοχή της στα χαρακτικά του Α.Τάσσου του Δημαρχείου Βόλου, Μαίρη Σχοινά στο πλαίσιο ατομικής ς που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9.00 το βράδυ και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019.

Η έκθεση χαρακτικών της Μαίρης Σχοινά με τίτλο «Ωδές Αιγαίου στους πανάρχαιους θησαυρούς των Αντικυθήρων » δίνει την ευκαιρία παρατήρησης και προσέγγισης της ιδιότυπης δημιουργίας– αποτέλεσμα τέχνης και τεχνικής, έμπνευσης και διεργασίας – που περικλείεται ως έννοια στον όρο χαρακτική και αποδίδεται με τρόπο μοναδικό στην πρωτότυπη αλλά και την ανατύπωσή του.

Η Μαίρη Σχοινά παρουσιάζει έργα που αφορούν στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, εμπνεόμενη από τη σχετική έκθεση στο Αθηνών, ορμώμενη από την της στη , καθοδηγούμενη από τη διαρκή έμπνευση, ενώνοντας παρόν και παρελθόν.

Γεννημένη στις Σέρρες η Μαίρη Σχοινά σπούδασε Χαρακτική (1966-1971), με υποτροφία του ΙΚΥ και Τυπογραφία και Τέχνη του Βιβλίου (1971-1973) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και, στη συνέχεια, Λιθογραφία (1976-1981) στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο , με υποτροφία της γαλλικής ς.

Δίδαξε Πλαστικές Τέχνες στο Κολέγιο Αθηνών – Κολέγιο Ψυχικού, (1981-1993) και Χαρακτική στο Β' Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα (1993-2015). Αναπληρώτρια καθηγήτρια.

Έχει παρακολουθήσει Αdvanced ColourPrintmaking στο NewYork University στη Νέα Υόρκη (1996-1997) ως επισκέπτρια πανεπιστημιακός με εκπαιδευτική άδεια της ΑΣΚΤ καθώς και AdvancedPrintmaking και Digital Printsστο Columbia College Chicago στο Σικάγο (2004) ως επισκέπτρια λέκτορας.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή εργαστηριακά σεμινάρια Χαρακτικής.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε 30 ατομικές εκθέσεις και σε περισσότερες από συλλογικές εκθέσεις και διεθνείς Μπιενάλε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

2003 Βραβείο Dr. Iwasaki, 4th Kyoto International Woodprint Exhibition, Ιαπωνία.

2009 Βραβείο του Rector of the Szczecin Academy of Applied Art, International Print Triennial Krakow 2009, Κρακοβία, Πολωνία.

Έργα της βρίσκονται σε , Πινακοθήκες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση