Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Με επιτυχία η Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού
Με επιτυχία η Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα  Κομνηνού

Με επιτυχία η Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού

 

Με αφορμή τα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

 

Με εγκαινιάστηκε την Κυριακή 05 Μαρτίου η Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα  Κομνηνού, ενός σύγχρονου καλλιτέχνη της , στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματικού σχεδιασμού δράσεων που υλοποιούνται με αφορμή τα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Μία από τις δράσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς για τα 100 χρόνια είναι  η ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού στη πόλη του Βόλου.   Η στον Βόλο συνδιοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, τον Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος Μαγνήτων Κιβωτός και τον Σύλλογο Ζαγοριανών Βόλου στον εκθεσιακό χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΚΡΙΚΗ» (Ιάσονος 145 – Γαμβέτα) από 05 ως 19 Μαρτίου .

Ο Συνεταιρισμός με τα πασίγνωστα μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που διακινεί θεωρεί βασικούς του υποστηρικτές και δορυφόρους του τους συντοπίτες του Βόλου. Παράλληλα η Μαγνήτων Κιβωτός, με τη θεματική διετία γεύσεων που διοργανώνει για το 2016- δεν θα μπορούσε να μην συμπράξει με ένα φορέα που βασικά του προϊόντα είναι δ της φύσης και της θείας οικονομίας και συμβάλλουν στην υγιεινή διατροφή των ανθρώπων.

Στα εγκαίνια της ς παραβρέθηκε πλήθος κόσμου.  Από τις παρεμβάσεις και τους χαιρετισμούς τονίστηκε ακόμα μια φορά το ζήτημα ότι εκ των δράσεων του Συνεταιρισμού με αφορμή τα 100 χρόνια λειτουργίας και από την συνολική ευρύτερη πορεία του, καθιερώνεται ως ανάγκη για τη Ζαγορά η δημιουργία ενός Μουσείου Μήλου.

Ο Συνεταιρισμός κινείται σταθερά και απρόσκοπτα στον άξονα της ιδέας αυτής. Ήδη δημιουργεί τις συνθήκες ώστε ο τόπος να αποκτήσει επιτέλους ένα χώρο που θα τιμά και αναδεικνύει το μήλο αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα της Πηλιορείτικης γης και παράλληλα θα αποτελεί και χώρο τουριστικού ενδιαφέροντος, συνεχίζοντας την παράδοση του πολυσήμαντος αποτυπώματός του στη Ζαγορά.

Πέραν του καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος της δράσης, τα εγκαίνια της έκθεσης αποτέλεσαν και μία ευκαιρία ανταμώματος των Ζαγοριανών. Άλλωστε ο Συνεταιρισμός και η 100 ετών πορεία του, συνδέουν βιωματικά όλους τους Ζαγοριανούς άμεσα ή έμμεσα. Οι άνθρωποι, οι καταστάσεις, οι καλλιεργητικές μέθοδοι, η εξέλιξη της Ζαγοράς και του αγροτικού κινήματος αποτυπώνονται και μέσα από τα έργα  του καλλιτέχνη.

Η ατομική έκθεση του Κων/νου Κομνηνού ξεκίνησε το καλοκαίρι από τη Ζαγορά και διοργανώθηκε από τον Συνεταιρισμό, το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς. Συνεχίζει το ταξίδι της στον Βόλο και τον Μάιο θα φιλοξενηθεί στην στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Αθηναίων, ενώ τα έργα θα κοσμήσουν τη νέα συλλογή έργων τέχνης που ξεκινάει η οργάνωσή μας. Ο καλλιτέχνης δημιούργησε όλα τα έργα της ατομικής του  έκθεσης εμπνευσμένος από αρχειακό υλικό του Συνεταιρισμού και των μελών του.

Η έκθεση είναι ανοιχτή προς το κοινό καθημερινά, από 10:00 – 13:00 το πρωί και από 17:00 – 21:00 το απόγευμα.

Η προσπάθεια  για την ανάδειξη της ιστορίας θα είναι συνεχής και τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον σχεδιασμό, έτσι ώστε να αποτυπωθούν όλες οι πτυχές της ιστορικής πορείας ενός Συνεταιρισμού που μεγαλούργησε στα χέρια των Ζαγοριανών αγροτών – αγωνιστών, ώστε να μιλάει για αυτόν η ιστορία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση