Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Έως τις 30 Ιανουαρίου η έκθεση έργων Α.Τάσσου στο Βόλο
Έως τις 30 Ιανουαρίου η έκθεση έργων Α.Τάσσου στο Βόλο

Έως τις 30 Ιανουαρίου η έκθεση έργων Α.Τάσσου στο Βόλο

 Στο χώρο τέχνης «δ.» παρουσιάζονται 20 χαρακτικά έργα

Έως τις 30 Ιανουαρίου 2019 λειτουργεί  η έκθεση έργων του .Τάσσου που  πραγματοποιείται  Βόλο, στο Χώρο Τέχνης «δ.» από τις 12 Δεκεμβρίου 2018 σε με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών .Τάσσος που εδρεύει στην Αθήνα.  Η έκθεση έργων του Α.Τάσσου που αποτελεί κορυφαίο εικαστικό γεγονός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ακόμη και των φιλότεχνων άλλων περιοχών καθώς και των επισκεπτών της εορταστικής περιόδου.

Όπως είναι γνωστό η  έκθεση έχει ξεχωριστή σημασία για το Βόλο καθώς έργα του κορυφαίου χαράκτη .Τάσσου κοσμούν το Δημαρχείο , ενώ η αξία των έργων και η απήχησή τους ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας. Πρόκειται για 20 χαρακτικά έργα διαφόρων διαστάσεων και εποχών του καταξιωμένου καλλιτέχνη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος , με την ευκαιρία συμπλήρωσης χρόνων από τη γέννηση του Α.Τάσσου στη Λευκοχώρα Μεσσηνίας, είχε διοργανώσει αφιερωματική ημερίδα το 2014 και είχε την τιμή να παραλάβει πέντε χαρακτικά έργα του κορυφαίου καλλιτέχνη.

Τον επόμενο χρόνο, το 2015 διοργανώθηκε στην Αθήνα  μεγάλη αναδρομική έκθεσή έργων του Α.Τάσσου στο με την του Μουσείου και της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος.

Στην έκθεση εκείνη  παρουσιάστηκαν έργα γνωστά, αλλά και πολλά άγνωστα, καθώς και ξύλινες πλάκες, υλικό που εκτέθηκε για πρώτη φορά και που φυλάσσεται στο εργαστήριό του στο Μετς στην Αθήνα .

Η έκθεση με έργα του Α. Τάσσου στον Χώρο Τέχνης «δ.» στο  Βόλο, είναι ένα μικρό αφιέρωμα στον χαράκτη που σε όλη του τη ζωή είχε ιδιαίτερη σχέση με την πόλη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ειρήνη Οράτη –πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α.Τάσσος ήδη από το 1960 συνδέεται με τον Βόλο, εκθέτοντας στο Τουριστικό Περίπτερο, με πρωτοβουλία των Φιλότεχνων Βόλου και συνδέεται τότε στενά με τον λαογράφο Κίτσο Μακρή.

Το 1972 σχεδιάζει το εξώφυλλο για το του “Η λαϊκή και ο Κίτσος Μακρής”, έκδοση της γκαλερί Ώρα. Και βέβαια από το 1982 έως το 1985  σχεδιάζει, χαράζει και τελικά παραδίδει στην πόλη του Βόλου τρεις ξυλογραφίες τοίχου μεγάλων διαστάσεων για το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο: ” Η πόλη του Βόλου ”, ” Οι Αργοναύτες ” και ” Η Επανάσταση της Θεσσαλίας το 1878 ” , τα τελευταία έργα που δημιούργησε πριν τον θάνατό του το 1985.

Η έκθεση έργων Α.Τάσσου στο χώρο τέχνης «δ.» (Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος) λειτουργεί :

Τρίτ. , Τεταρ. , Πεμπ. , Παρασ.  11:00  –  14:00   και  18:30  –  21:00  Σαββ. 11:00 – 14:30.  Δευτ. και Κυριακ.  κλειστά ή κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 6978186878.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση