Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Έναρξη φεστιβάλ τοιχογραφιών στο Βόλο
Έναρξη φεστιβάλ τοιχογραφιών στο Βόλο

Έναρξη φεστιβάλ τοιχογραφιών στο Βόλο

Στις 18 Απριλίου εκκινείται το πρώτο τμήμα του φετινού  τοιχογραφιών, το “CityCall“, το οποίο τροφοδοτεί κάθε χρόνο με καινούριους καλλιτέχνες και καινούρια έργα το “Υπαίθριο Μουσείο Δημόσιων Τοιχογραφιών” της πόλης, μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα.

Το ταξίδι των χρωμάτων και  της σταδιακής μετατροπής της πόλης  σε ένα όμορφο και δημιουργικό τόπο, όπου συμπλέουν αρμονικά ιδέες, δημιουργίες και εικαστικές δράσεις ξεκινάει  με το το πρώτο τμήμα του φετινού  φεστιβάλ. Το “CityCall” φιλοξενεί τους καλλιτέχνες Nasimo από την ο οποίος θα παρέμβει στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και τον Ιταλό Etnik με μια ιδιαίτερη τοιχογραφία σε ιδιωτικό κτίριο.

Θα ακολουθήσουν τον Μάιο: η Fio Silva από την Αργεντινή, ο Ιταλός καλλιτέχνης Hitnes και οι Έλληνες Same84, Sive και Kez. Το κλειδώνει τον Σεπτέμβριο με συμμετοχές που θα ανακοινωθούν.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού, την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες Αθήνας.

Κατά την διάρκεια υλοποίησης των τοιχογραφιών θα υπάρχει συνεχή στις ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (fb/urbanact.gr).

Για όμορφες πόλεις, με ελεύθερους δημόσιους χώρους και συμμετοχικούς πολίτες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καύσιμα και καπάκια από την EKO Μικροθηβών στο Σώμα Έρευνας και Διάσωσης - https://t.co/ggSuIQhRkF… -

  • Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών #κάνναβη - https://t.co/EH5dAU02Wy -

  • Aνοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου κατασκευής του έργου γηπέδων στην Άνω Γατζέα #ΆνωΓατζέα - https://t.co/VGbeuW6bEq -

"Αλιεύοντας" την είδηση