Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ένα δίπτυχο έργο τοιχογραφιών αφιερωμένο στα αδέσποτα
Ένα δίπτυχο έργο τοιχογραφιών αφιερωμένο στα αδέσποτα

Ένα δίπτυχο έργο τοιχογραφιών αφιερωμένο στα αδέσποτα

Η τελευταία τοιχογραφία για το 2020, μόλις ολοκληρώθηκε στην πόλη του Βόλου στο πλαίσιο του “CityCall”.

Το “CityCall”, είναι το δημόσιων τοιχογραφιών που διοργανώνεται και υλοποιείται  κάθε χρόνο στην πόλη του Βόλου και “τροφοδοτεί” το μοναδικό στην Ελλάδα “Υπαίθριο Τοιχογραφιών” (πάνω από εξήντα δημόσιες τοιχογραφίες).

Η εν λόγω τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον Ιταλό καλλιτέχνη Mattia Campo Dall'Orto, σε κτίριο έναντι του παλιού εργοστασίου “Οινοπνεύματος”.

Ο τίτλος της τοιχογραφίας είναι “Hardcover Roof” και συμπληρώνει το δίπτυχο του καλλιτέχνη για τα αδέσποτα.

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης, “η θεματική της τοιχογραφίας επικεντρώνεται στην έννοια του σπιτιού και της μετακίνησης. Ένα υβριδικό πλάσμα, ένα σώμα με σκύλου, κρατά ένα ανοιχτό βιβλίο σαν μια μικρή στέγη.

Το σύνολο των δύο τοιχογραφιών λειτουργεί σαν δίπτυχο που επικεντρώνεται στην έννοια του «σπιτιού» ή καλύτερα μπορούμε να πούμε στην έννοια της «αναζήτησης ενός ασφαλούς τόπου».

Αυτή η ασφάλεια μπορεί ελπίζουμε να επιτευχθεί μέσω μιας κουλτούρας φιλοξενίας, ενσυναίσθησης και αξιος της διαφορετικότητας.”

Το τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, τη στήριξη του ΔΠΑΠ-ΔΗΕ και στη συγκεκριμένη τοιχογραφία με την στήριξη και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν επιφάνειά τους για τοιχογραφία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας είτε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (fb/urbanact.gr) είτε και τηλεφωνικά.

Για όμορφες πόλεις, με ελεύθερους υς χώρους και συμμετοχικούς πολίτες.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση