Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού, ενός σύγχρονου καλλιτέχνη του τόπου
Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού, ενός σύγχρονου καλλιτέχνη του τόπου

Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού, ενός σύγχρονου καλλιτέχνη του τόπου

 

Στo πλαίσιο του σχεδιασμού δράσεων που υλοποιούνται με αφορμή τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς συμπλήρωσε στις 27 Οκτωβρίου 2016 ακριβώς 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Τα 100 χρόνια δεν αποτελούν απλά ένα συμβατικό ορόσημο, αλλά μια ζωντανή ιστορία αγώνων, προσπάθειας και θυσιών τριών γενεών Ζαγοριανών έχοντας ήδη στο προσκήνιο της ροής της την τέταρτη γενιά παραγωγών. Με αφορμή την σημαντικότατη αυτή χρονική στιγμή το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, με την έγκριση των μελών της Οργάνωσης, με αίσθημα τιμής και ευθύνης διοργανώνει διάφορες δράσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, πολιτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Οι δράσεις και τα μηνύματα που στοχεύουν να διαδώσουν είναι όμοιες με το ίδιο το υπαρξιακό αποτύπωμα του Συνεταιρισμού στη περιοχή της Ζαγοράς αλλά και σε όλο το Ανατολικό Πήλιο.

Μία από τις δράσεις αυτές είναι και η ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού στη πόλη του Βόλου. Η έκθεση στον Βόλο συνδιοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, τον Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος Μαγνήτων Κιβωτός και τον Σύλλογο Ζαγοριανών Βόλου στον εκθεσιακό χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΚΡΙΚΗ» (Ιάσονος 145 – Γαμβέτα) από 05 ως 19 Μαρτίου 2017.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 05/03 και ώρα 19:00. Η συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς με την Μαγνήτων Κιβωτό και τον Σύλλογο Ζαγοριανών Βόλου αποτελεί τιμή και για τα τρία εμπλεκόμενα μέρη. Ο Συνεταιρισμός με τα πασίγνωστα μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που διακινεί θεωρεί βασικούς του υποστηρικτές και πρεσβευτές του τους συντοπίτες του Βόλου. Παράλληλα η Μαγνήτων Κιβωτός, με τη θεματική διετία γεύσεων που διοργανώνει για το 2016-2017 δεν θα μπορούσε να μην συμπράξει με ένα φορέα που βασικά του προϊόντα είναι δώρα της φύσης και της θείας οικονομίας και συμβάλλουν στην υγιεινή διατροφή των ανθρώπων.

Η τέχνη του Ζαγοριανού ζωγράφου Κωνσταντίνου Κομνηνού δε θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη την οργάνωσή μας και ήδη η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Συνεταιρισμού και του καλλιτέχνη μετρά έξι καλλιτεχνικές συνεργασίες και προσπάθειες.

Ο Κων/νος Κομνηνός εικονογράφησε το επετειακό ημερολόγιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς με υπέροχα ασπρόμαυρα σκίτσα και συνθέσεις από την καθημερινή ζωή των κατοίκων και τις αγροτικές εργασίες τους. Με τη δύναμη του μολυβιού και του πινέλου του προχώρησε στην εικονογράφηση του επετειακού λευκώματος για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης, ενώ η συνεργασία μας συνεχίστηκε με την εικονογράφηση των νέων παραγωγών μας (ντοκιμαντέρ, μουσικό soundtrack για τις ανάγκες της ταινίας). Ο καλλιτέχνης Κων/νος Κομνηνός είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής σε διαγωνισμούς εικαστικών και στη σχεδίαση μνημείου για την οργάνωση.

Με λίγα λόγια ο Συνεταιρισμός στο πρόσωπο του Κων/νου Κομνηνού βρήκε έναν δικό του άνθρωπο, για να συνδέσει την ιστορία, την παράδοση και τις ιδέες του συνεταιριστικού πνεύματος με την τέχνη. Ο Κων/νος Κομνηνός, γεννήθηκε το 1966 στη Ζαγορά και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία του ΙΚΥ και του Κασσαβέτειου Κληροδοτήματος Ζαγοράς. Σήμερα διατηρεί δικό του εργαστήριο στον Βόλο, προετοιμασίας υποψηφίων για τις σχολές Καλών Τεχνών και παράλληλα συνεργάζεται με το Δ. ΙΕΚ Βόλου.

Η ατομική έκθεση του Κων/νου Κομνηνού ξεκίνησε το καλοκαίρι από τη Ζαγορά και διοργανώθηκε από τον Συνεταιρισμό, το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς. Συνεχίζει το ταξίδι της στον Βόλο και τον Μάιο θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, ενώ τα έργα θα κοσμήσουν τη νέα συλλογή έργων τέχνης που ξεκινάει η οργάνωσή μας. Ο καλλιτέχνης δημιούργησε όλα τα έργα της ατομικής του έκθεσης εμπνευσμένος από αρχειακό υλικό του Συνεταιρισμού και των μελών του. Επίσης στην έκθεση παρουσιάζεται και ένα έργο της μικρής του κόρης που φαίνεται ότι βαδίζει στα βήματα του πατέρα της.

Οφείλουμε πολλά στον Κων/νο Κομνηνό και χαιρόμαστε και εμείς ως συνεταιριστική οργάνωση, που συνδέθηκε το όνομά του με τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της αδιάλειπτης παρουσίας του συνεταιρισμού μας. Επίσης, καμαρώνουμε για τις μεγάλες επιτυχίες και τις συνεχείς ευμενείς κριτικές που συγκεντρώνει το έργο του σε όλη την Ελλάδα και σιγά – σιγά και στο εξωτερικό.

Η προσπάθεια για την ανάδειξη της ιστορίας μας θα είναι συνεχής και τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον σχεδιασμό, έτσι ώστε να αποτυπωθούν όλες οι πτυχές της ιστορικής πορείας ενός Συνεταιρισμού που μεγαλούργησε στα χέρια των Ζαγοριανών αγροτών – αγωνιστών, ώστε να μιλάει για αυτόν η ιστορία…

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύσκεψη με εκπροσώπους εργατικών σωματείων της Μαγνησίας #εργατικάΣωματεία #Μαγνησία - https://t.co/gQGPtduseg -

  • Στη Νίκη Βόλου η Χριστίνα Κοράνα #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/8N5ALu6U82 -

  • Αποτελέσματα αρχαιρεσιών στις εκλογές της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/3OkLKh7PND… -

"Αλιεύοντας" την είδηση