Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έκθεση Ζωγραφικής του Γιώργου Κόρδη
Έκθεση  Ζωγραφικής  του  Γιώργου Κόρδη

Έκθεση Ζωγραφικής του Γιώργου Κόρδη

«ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΣΙΓΑΣΤΟ ΠΑΘΟΣ»

 Την 18 Δεκεμβρίου 2016 στις 12:00΄ το μεσημέρι στο , θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Γιώργου Κόρδη, που διοργανώνει ο φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως και Αλμυρού  «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ – για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και τον Χώρο ς «δ».

Η παρουσιάστηκε στη νέα Γκαλερί της πόλης    «δ» τον περασμένο μήνα, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία,  και μετά από απαίτηση του φιλότεχνου κοινού, παραμένει στην περιοχή,  με την ευγενική διάθεση και συγκατάθεση του διεθνούς καλλιτέχνη, Γιώργου Κόρδη.

Στην , η οποία θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου 2017, παρουσιάζονται οι καρποί μιας πλούσιας ζωγραφικής παράδοσης, ιδωμένη από μια διαφορετική, μεταμοντέρνα οπτική.

Η έκθεση πραγματοποιείται στον θαυμάσιο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας, σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου και την ολόθερμη στήριξη της διευθύντριας Ματούλας Μακέλη, που πρόθυμα δέχτηκε τη φιλοξενία των έργων του Γιώργου Κόρδη καθ'όλη τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών, μιας περιόδου με ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα για την Μακρινίτσα.

Στην εκδήλωση, για την πορεία του Γιώργου Κόρδη στην , θα μιλήσει ο Μακρινιτσιώτης Σσυντηρητής Έργων Τέχνης και αγιογράφος, Γιάννης Σκοτεινιώτης.

Ο Γιώργος Κόρδης είναι ένας πραγματικός δημιουργός που αντλεί την έμπνευσή του από τους Βυζαντινούς εκπροσώπους και δίνει μια άλλη διάσταση στη βυζαντινή εικαστική παράδοση. Με τον τρόπο αυτό η ζωγραφική του αποκτά μια ιδιαίτερη θέση στην σύγχρονη εικονογραφία και ξεχωρίζει για το ζωγραφικό του ιδίωμα.

Ο Γιώργος Κόρδης γεννήθηκε στη Φθιώτιδας το 1956. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1975-1979), ενώ παράλληλα έκανε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και βυζαντινής εικονογραφίας. Μελέτησε συστηματικά την ιστορία και της βυζαντινής ζωγραφικής και από το 2003 είναι  στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε τις σπουδές του στις Καλές Τέχνες στη Βοστόνη των ΗΠΑ (School of the Museum of Fine Arts of Boston, 1987-1989). Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, μαθήτευσε κοντά στο μεγάλο Έλληνα χαράκτη Φώτη Μαστιχιάδη, που τον μύησε στον κόσμο της χαρακτικής τέχνης και κυρίως της χαλκογραφίας. Από το 1993 ως το 1997 προσέγγισε εικονογραφικά τα λογοτεχνικά κείμενα του Αλ. Παπαδιαμάντη και άλλων Ελλήνων λογοτεχνών (Κόντογλου, Καρκαβίτσα, Μωραϊτίδη), καθώς και λαϊκά παραμύθια της Κύπρου. Παράλληλα ασχολήθηκε με την έκδοση συλλεκτικών βιβλίων. Από το 1990 ασχολείται συστηματικά με τη διδασκαλία της βυζαντινής ζωγραφικής οργανώνοντας σειρές μαθημάτων και καλοκαιρινά σεμινάρια.

Ο Γιώργος Κόρδης, ζωγράφος- αγιογράφος- πΠανεπιστημιακός, εδώ και αρκετό καιρό εργάζεται στην Αμερική και σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, όπου έχει αναλάβει την αγιογράφηση Ορθόδοξων Ναών.

Όπως έχει πει ο ίδιος, στην Αμερική υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον για την Ορθόδοξη Εικονογραφία, ακόμη και από τα άλλα δόγματα, τους Ρωμαιοκαθολικούς και τους Προτεστάντες.

Παράλληλα, διοργανώνονται για το κοινό, διαλέξεις, σεμινάρια, καθώς και άλλες δραστηριότητες και , για να γνωρίσει καλύτερα το αμερικανικό κοινό την τέχνη της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση