Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ » Έκθεση ζωγραφικής της Μαριάννας Γαβριήλ και εργαστήρι ακουαρέλας στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς
Έκθεση ζωγραφικής της Μαριάννας Γαβριήλ και εργαστήρι ακουαρέλας στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς

Έκθεση ζωγραφικής της Μαριάννας Γαβριήλ και εργαστήρι ακουαρέλας στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς

Το Πορφυρογένειο Ίδρυμ Αγριάς θ φιλοξενήσει τον Απρίλιο την έκθεση ζωγραφικής της Μαριάννας Γαβριήλ με τον γενικό τίτλο «Πλοκή».

Πρόκειται για την καινούρια της δουλειά των δύο τελευταίων ετών με μελάνια και νερό πάνω σε χαρτί. Ο τίτλος αναφέρεται βέβαια στο «πολύ-πλοκο» θεματικό περιεχόμενο των έργων: είναι κατοικημένα από κρυφές ή φανερές ανθρώπινες μορφές, είναι παράγκες που διηγούνται ιστορίες αστάθειας, αβεβαιότητας και εγκατάλειψης, είναι πορτραίτα γυναικών, νέων και γριών, μέσα στους μύθους που τα έπλασαν.

Αναφέρεται όμως η «Πλοκή» και στην πρωτότυπη ζωγραφική τεχνοτροπία της ζωγράφου που στηρίζεται στο πλέξιμο μιας συνεχόμενης γραμμής από μαύρο ή χρωματιστό μελάνι πάνω στο στεγνό ή στο βρεγμένο χαρτί. Από κοντά μοιάζει με μικρή μουτζούρα που περιτυλίγεται, πλέκεται και απλώνει για να δώσει, από μακρυά, την ατμόσφαιρα και την που επιδιώκει. Η ζωγράφος διεκδικεί μία γραφή γυναικεία, που πηγάζει από την υφαντική τέχνη και τη συναντά για να αναδείξει, έστω και έμμεσα, πτυχές της θηλυκής υπόστασης, γνωρίζοντας τις επιφυλάξεις που δεν παύει να προκαλεί στο κοινό μια τέτοια .

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 8 Απριλίου, ώρα 20.00, και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαϊου. Παράλληλα, στον χώρο του Ιδρύματος, η ζωγράφος οργανώνει ένα εργαστήρι ακουαρέλας, το Σάββατο 9 Απριλίου ώρα 17.00 ως 20.00 και την Κυριακή 10 Απριλίου ώρα 11.00 ως 14.00 και 17.00 ως 19.00. Το εργαστήρι θα είναι ανοικτό σε ενήλικες και μεγάλα παιδιά με ελεύθερη συμμετοχή. * Οσοι/όσες διαθέτουν δικά τους υλικά ζωγραφικής παρακαλούνται να τα φέρουν μαζί τους ενώ για τους/τις υπολοίπους θα διατεθούν από το Ίδρυμα με μία μικρή συμμετοχή των 3 ευρώ. Για και πληροφορίες, τα τηλέφωνα της ζωγράφου 210 6137727 και 6946291059 ή e-mail στη διεύθυνση margab@otenet.gr.

Έργα της είναι αναρτημένα στο blog: http://mariannegabriel.blogspot.com/

  • Θα περιλαμβάνει μια σύντομη της ακουαρέλας με προβολές, εισ στα υλικά και τις τεχνικές του ακουαρε με επίδειξη της ζωγράφου καθώς και στην έκθεση ζωγραφικής. Ο/η κάθε ερασιτέχνης ζωγράφος θα συμμετέχει σε πρακτικές ασκήσεις ακουαρέλας και τέλος, θα εκτελέσει ένα ολοκληρωμένο προσωπικό του έργο.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση